Pojavile se AMD Radeon RX 6400 grafičke karte

Nekih deset dana pre zvaničnog predstavljanja, AMD Radeon RX 6400 grafičke karte pojavile su se na onlajn prodavnicama.

 
Kompanija AMD planira da predstavi svoju novu, budžetsku, grafičku karticu 20. aprila. Dizajn sa jednim kulerom ne odaje preterano uverenje da će ova grafička karta ponuditi sjajne performanse za išta više od povremenog igranja, ali svaka nova grafička karta koja dolazi uvek izazove kakvo-takvo interesovanje publike, makar dok se ne vidi cena.Jednostavno, trenutno stanje i trenutne prenapumpane cene teraju publiku da uzme ono što im se pruža. Znaju to igrači, zna to i AMD. Međutim, do sada nije bilo nikakvih konkretnih informacija o ovoj grafičkoj karti, sve dok se MSI verzija nije pojavila na onlajn prodavnici. Sada, upoznati smo sa izgledom ove nove grafičke karte od čijeg prikazivanja nas deli manje od deset dana, a znamo i kakva je tačno arhitektura ove karte.Ova varijanta je prvi prikaz koji smo dobili od nekog od renomiranih partnera kompanije AMD koji proizvode njihove graifčke karte u svom ruhu. Do sada, bilo je nekih navoda ove grafičke karte koja se pojavila na kineskim sajtovima u izvedbi nekih obskurnijih kompanija, ali MSI je ipak ozbiljna firma, pa smo sigurni da je ovo najverovatnije finalni izgled njihove RX 6400 karte.
 
msiaeroRX6400.jpg
A o kakvoj se tačno grafičkoj kartici radi? AMD RX 6400 bazira se na oslabljenom Navi 24 XL čipu koji ima 768 stram jezgara. Ova grafička karta zadržaće 4GB GDDR6 radne memorije sa frekvencijama rada od 2.5GHz. Pored toga, ova grafička karta deklarisana je na potrošnju od 53W, što znači da bi se mogla napajati samo sa PCIe slota.Pored toga, omogućavaće brzinu prenosa podataka od 112GB/s, a imaće jedan HDMI i jedan DisplayPort. Dakle, jedna veoma veoma skromna grafička karta koj može fino poslužiti za igranje starijih naslova, ali ne i za bilo šta ozbiljnije.Cena za sada nije konačna, ali po onome što se moglo pročitati na sajtu trebalo bi da iznosi nekih 255 dolara, što je značajno više u odnosu na preporučenu maloprodajnu cenu koja bi trebalo da bude dibrano ispod 200 dolara. Dakle, mi bismo rekli, sa ovom cenom, preskupo i preslabo, a čini nam se da će tako reagovati i igrači, piše WCCFTech.U ovom trenutku čini se da je svaka grafička karta precenjena, pa čak i one koje stvarno ne daju ni minimum performansi za moderne naslove u Full HD rezoluciju. Samo nam ostaje da se pitamo kada će svemu tome doći kraj.
 
Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi