Pojavile se Xiaomi 13 Lite specifikacije i fotografije

Xiaomi 13 serija koju čine uređaji Xiaomi 13, 13 Pro i novi model Xiaomi 13 Lite će izvesno imati globalnu premijeru na MWC 2023 sajmu u Barseloni.

Kao i uvek od kompanije Xiaomi i ovog cenovnog segmenta, očekuje se da će nova serija pametnih telefona svojim karakteristikama i dizajnom pojačati konkurenciju na tržištu. Telefoni Xiaomi 13 i Xiaomi 13 Pro predstavljeni su u Kini u decembru, a Xiaomi 13 Lite predstavlja model Xiaomi Civi 2 samo za tržište van Kine.

Nedavno su u javnost procurile fotografije telefona Xiaomi 13 Lite na kojima se vidi njegov dizajn. Ali pre dizajna evo nekih detalja o hardveru: specifikacije modela Civi 2 ukazuju da će Xiaomi 13 Lite imati blago zakrivljeni 6,55-inčni FHD+ AMOLED ekran sa frekvencijom osvežavanja od 120 Hz. Ekran ima 10-bitni prikaz boja, sa regulisanjem zatamnjenja slike (PWM) frekvencije 1920 Hz, osvetljenost jačine 1.000 nita i podršku za Dolby Vision.

Uređaj pokreće Qualcomm Snapdragon 7 Gen 1 procesor, a telefon ima MIUI 13 korisnički interfejs. Interesantno je da Xiaomi prodaje Civi 2 sa do 12 GB LPDDDR4X radne memorije i do 256 GB UFS 2.2 interne memorije, što je ozbiljna memorijska konfiguracija, čak i za neke premijum telefone, prenosi Gizmo China.

Po čemu je specifičan Xiaomi 13 Lite?

Najznačajnija promena odnosi se na dvostruku prednju kameru, a svaki senzor ima rezoluciju od 32 megapiksela. Zadnja kamera ima glavni senzor od 50 megapiksela, ultra širokougaoni objektiv sa 20 MP senzorom i makro kameru rezolucije 2 megapiksela.

Jedna od zanimljivijih karakteristika telefona Xiaomi 13 Lite jeste funkcija Ambient Portrait Video. Iskustvo snimanja portreta podignuto je na viši nivo sa unapređenom 3D video tehnologijom za beleženje 316 tačaka na licu i efektom „bokeh“  koji čini da pozadina bude zamagljena, a fokus ostane na subjektu, piše Sparrow News.

Snimak koji se pojavio na društvenoj mreži Twitter otkriva da će se Xiaomi 13 pojaviti u crnoj verziji, a pretpostavka je da će na globalnom tržištu biti dostupni uređaji plave i ružičaste boje. Video potvrđuje da uz Xiaomi 13 Lite dolazi punjač od 67W, zajedno sa USB-C kablom i zaštitnom futrolom.

Tokom proteklih osam godina serija Redmi Note postala je jedna od najprodavanijih na tržištu pametnih telefona, a zahvaljujući njoj Xiaomi je uspeo da se domogne trećeg mesta u oblasti isporuka ovih uređaja na globalnom nivou.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi