Pola kamera, pola telefon - pojavili se renderi Xiaomi 13 Ultra

Xiaomi 13 Ultra je svakako jedan od najočekivanijih telefona ove godine, a pored četiri 50MP kamera ga krasi i neobičan izgled.

Xiaomi 13 Ultra je svakako jedan od najočekivanijih telefona ove godine. Od kompanije smo do sada videli vrlo impresivne stvari u domenu fotografije na 12S Ultra i Xiaomi 13 Pro modelima, ali deluje da bi Xiaomi 13 Ultra model u tom pogledu mogao otići i korak dalje.

Sa čak četiri kamere od 50MP na poleđini i veću prisutnost na globalnom tržištu, Xiaomi 13 Ultra bi mogao biti vrlo ozbiljan konkurent u najvišoj klasi. Najnoviji renderi koje je objavio Twitter korisnik OnLeaks daju nam vrlo dobar uvid u to kako će ovaj telefon izgledati.

Dimenzije Xiaomi 13 Ultra bi trebale biti 163.18mm × 74.64mm × 9.57mm, uz prilično neobičan dizajn. Okvir telefona je sa ravnim bokovima i zaobljenim ivicama u iPhone stilu, ali su ekran i leđa sa blagim zakrivljenjem, što bi ga moglo učiniti nešto udobnijim za držanje u odnosu na iPhone 14 Pro.

Ono što će izazvati podeljena mišljenja je svakako kućište sistema kamera koje je značajnih dimenzija u odnosu na ukupnu veličinu telefona. Sam gornji deo telefona je sam po sebi blago izbočen, na šta se dodatno nadovezuje izbočina samog kamera sistema. Ovo verovatno nije iznenađenje, jer četiri velika 50MP senzora zahtevaju prilično prostora, pa je vrlo moguće da će balans težine biti pomeren u korist gornje polovine uređaja.

Na renderu crne varijante Xiaomi 13 Ultra se može videti i površina koja vrlo podseća na veštačku kožu kakvu smo videli i na Xiaomi 12S Ultra. Kako su ovo ipak nezvanični renderi, vrlo je moguće da će finalna verzija imati određenih promena po pitanju materijala.

Očekuje se da Xiaomi 13 Ultra bude objavljen u Kini 18. aprila, a da na internacionalno tržište stigne nešto kasnije. U svakom slučaju, biće zanimljivo videti šta Xiaomi i Leica mogu da urade sa četiri velika 50MP senzora.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (2)
  1. n.petrovic

    Lici na mate?

  2. kazanovans

    Ala će ovo da ispada iz ruke

Pridruži se diskusiji
Komentari su zatvoreni.
Možda vam se svidi