Potvrđene impresivne specifikacije kamera Xiaomi 13 Ultra

Kako se bliži datum objave Xiaomi 13 Ultra počinju da stižu i zvanične informacije, a kompanija je otkrila detalje o senzorima sve četiri kamere.

Potvrđene impresivne specifikacije kamera Xiaomi 13 Ultra

Xiaomi 13 Ultra je većim delom uspeo da ostane ispod radara lovaca na informacije, pa su u proteklih nekoliko meseci otkrivene samo neke osnovne specifikacije. Tako smo pored detaljnih rendera dizajna saznali i da će uređaj imati četiri kamere na poleđini, kao i zadržati 50MP Sony IMX989 senzor od 1″ na glavnoj kameri koji je imao i prethodni Xiaomi 12s Ultra.

Sada je sam Xiaomi otkrio i šta kupce ovog telefona očekuje i u pogledu ostalih kamera. U postu na zvaničnoj Weibo stranici koji prenosi GSMArena, kompanija je objavila da će pored 50MP Sony IMX989 glavnog senzora tu biti još tri senzora od 50MP, ali Sony IMX858. Post takođe ističe i neke funkcije poput napredne redukcije šuma i unapređene mogućnosti.

Sony IMX858 senzor smo već videli u akciji na Honor Magic5 Pro iza telephoto portret sočiva. Xiaomi 13 Ultra će ovaj senzor koristiti za ultraširoku (sa faznim autofokusom), 3x telefoto i 5x telefoto kameru.

Ukupno, deluje da će Xiaomi 13 Ultra ne samo imati bolji hardver već i nuditi veću fleksibilnost u pogledu kamera, pa će biti vrlo interesantno bideti ovu kombinaciju u praksi. Srećom, na to nećemo čekati još dugo, jer se objava telefona očekuje 18. aprila.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi