Poznate Samsung Galaxy S23 cene za Evropu

Spremite se da platite više nego za S22 modele, jer će Samsung Galaxy S23 cene biti u proseku više za 100 do 150 evra, što znači 200 do 300 evra više u Srbiji.

Ako ste se obradovali vesti da Samsung Galaxy S23 cene neće biti veće u odnosu na prošlogodišnje modele, moramo da vas razočaramo. Prema pisanju poznatog insajdera, poznate su cene cele S23 serije kod neimenovanog španskog prodavca i izgleda da se radi o povećanju od 100 do 150 evra.

Osnovni Samsung Galaxy S23 Ultra će biti 150 evra skuplji od Galaxy S22 Ultra, uz napomenu da dobijate 256 umesto 128 GB skladišnog prostora, ali i trećinu RAM-a manje (8 umesto 12 GB), prenosi GSMArena.

Samsung Galaxy S23 cene

To znači da u zemljama EU u kojima su, zbog različitog PDV-a, cene poslovično niže, kao što su Nemačka i Beneluks, treba platiti 950 evra za najjeftiniji model Samsung Galaxy S23 serije, odnosno 1.400 evra za najjeftiniji S23 Ultra sa 8/256 GB memorijskom konfiguracijom.

Samsung Galaxy S23+ će na pomenutim tržištima najverovatnije koštati 1200 evra sa 8/256 GB memorije, zbog malo višeg PDV-a u Španiji.

U tvitu se navode Samsung Galaxy S23 cene cele serije, sa po dve memorijske konfiguracije, sem Ultra verzije sa 1 TB, koja je često ekskluziva zvanične Samsung online prodavnice.

Ovakvo ponašanje kompanije Samsung deluje kao logičan odgovor na inflaciju, kako bi zarade ostale na istom nivou koji je projektovan. Nažalost, ekonomska činjenica je da podizanje cena kreira dodatnu inflaciju, ali ne brinite, Samsung se neće odreći svoje zarade, već će razliku u ceni, po običaju plaćati krajni kupci.

Ukoliko spremate ušteđevinu za novi Samsung telefon Galaxy S23 serije, možda ne bi bilo loše da odvojite još malo novca sa strane. Naravno, kao i uvek, ne sumnjamo da će Samsung napraviti neke jako zanimljive ponude kako bi pojačao prodaju u startu. Po dosadašnjem iskustvu, ako budete među prvima koji poruče nove modele, možete uz njih dobiti jako dobar pametni sat, slušalice, bežični punjač i još ponešto.

Specifikacije poznate

Za slučaj da se još niste oporavili od novogodišnjih praznika, ruske salate i sitnih kolača, pa niste stigli da pošteno ispratite vesti, uprkos činjenici da će Samsung Galaxy S23 cene porasti, specifikacije svih modela serije su manje-više poznate. Tu je Snapdragon 8 Gen 2 za sve modele, 200 MP glavna i 12 MP selfi kamera za S23 Ultra, kao najveće promene kod najjačeg modela, uz nešto svetlije ekrane i malo brže punjače…

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi