Poznate Samsung Galaxy Z Flip5 cene

Premijera novih savitljivih Samsung telefona zakazana je za kraj jula u Seulu, a cena novog Samsung Galaxy Z Flip5 telefona već se zna

Poznate Samsung Galaxy Z Flip5 cene

Interesantno je da informacije o cenama dolaze sa grčkog sajta Techmaniacs, i da se odnose na cene Samsung Galaxy Z Flip5 u ovoj zemlji, što će se verovatno podudarati sa EU.

Pored curenja cene više od mesec dana pre premijere, nova cena će biti značajno viša nego kod prošlogodišnjeg modela. Novi Samsung Galaxy Z Flip5 u osnovnoj verziji će koštati 1.299 evra za 8/128 GB verziju.

Zarad poređenja, Samsung Galaxy Z Flip4 sa 8/128 GB memorije je predstavljen u Evropi sa cenom od 1.099 evra, što znači da je u pitanju skoro 20% viša cena za novi model. Kada je Srbija u pitanju, a ukoliko su ove informacije tačne, očekivano je da će cene biti znatno više od prošlogodišnjih. Primera radi, kod nas se nije prodavala verzija sa 128 GB, već samo sa 256 GB i ona je koštala 144.433 dinara na startu prodaje. Ako pratimo istu logiku, Samsung Galaxy Z Flip5 sa 8/256 GB bi mogao da košta oko 170.000 dinara, što je značajno povećanje, koje sigurno ne bi pozitivno uticalo na prodaju ovog tipa telefona.

Kada to uporedimo sa cenom jedinog pravog konkurenta na tržištu – Motorola Razr 40 Ultra, koji košta 139.990 dinara, jasno vam je da Samsung neće biti u zavidnoj poziciji, ukoliko se primeni ovakva politika cena.

U svakom slučaju, deluje da će Flip5 biti lepo skuplji od svog prethodnika. Ono što bi moglo da pomogne da potencijalni kupci lakše prihvate višu cenu je veliki spoljni ekran novog modela, koji je mnogo veći od onog koji ima Flip4. Novina bi trebalo da bude i nova šarka koja će da omogući sklapanje telefona bez razmaka između dve polovine, što su usvojili svi sem kompanije Samsung.

Naravno, kao i sve glasine i informacije koje stižu pre same premijere, sve ovo treba uzeti sa dozom rezerve, posebno jer će, u nedeljama koje dolaze, ovakvih informacija biti sve više.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi