Preklopni iPhone u flip stilu stiže 2026. godine

Appleov preklopni iPhone, sličan Samsung Galaxy Z Flip6, očekuje se do 2026. godine

Preklopni iPhone u flip stilu stiže 2026. godine

Appleov prvi preklopni iPhone već dugo je tema diskusije, ali još uvek nije bilo nikakvih konkretnih najava. Međutim, postoje indikacije da bi se to moglo promeniti do 2026. godine, prema nedavnom izveštaju iz Azije. Uređaj će navodno imati flip-stil preklopnog dizajna sličnog Samsung Galaxy Z Flip6, a ne onog poput Fold 6.

Navodno je Apple ove godine započeo proces istraživanja i razvoja za ovaj uređaj, što sugeriše potencijalnu objavu 2026. godine, zasnovano na njihovom uobičajenom dvogodišnjem razvojnom ciklusu za pametne telefone.

Prijavi se na nedeljni Benchmark newsletter
Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Samsung Display će obezbediti preklopni ekran, i izgleda da je dogovor već postignut sa Apple-om. Prema izveštaju, prvi preklopni iPhone će imati dimenzije koje su uporedive sa trenutnim iPhone-ima kada je rasklopljen. Veruje se da se to odnosi na dužinu i širinu, a ne na debljinu, izveštava GSMArena.

Ranije su postojale glasine da će Apple-ov prvi preklopni uređaj biti iPad, ali izgleda da je kompanija promenila fokus na preklopni iPhone kao svoj prvi preklopni uređaj, navodno zbog poteškoća na kineskom tržištu pametnih telefona.

Prema TrendForce-u, globalna isporuka preklopnih telefona u 2023. dostigla je 15.9 miliona jedinica, beležeći 25% međugodišnji rast i predstavljajući oko 1.4% ukupnog tržišta pametnih telefona.

Predviđa se da će u 2024. isporuke porasti na približno 17.7 miliona jedinica, što predstavlja rast od 11% i blago povećava tržišni udeo na 1.5%. Ipak, ova stopa rasta zaostaje za tržišnim projekcijama, jer se ne očekuje da će udeo ovog segmenta premašiti 2% pre 2025. Godine, prenosi Mashable.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi