Preklopni vivo X Fold ozvaničen sa Snapdragon 8 Gen 1, flagship kamerama

Vivo X Fold je nakon brojnih glasina i informacija u prethodnih par meseci konačno objavljen, i vredelo ga je sačekati

 
Bez nekih iznenađenja, već smo znali šta možemo očekivati od brojnih glasina i informacija u nedeljama koje su dovele do ovog događaja. Vivo X Fold ima spoljašnji AMOLED ekran od 6,53 inča i unutrašnji AMOLED E5 ekran od 8,03 inča (1800 x 2200 px) LTPO3. Oba rade do brzine od 120Hz i spremni su za HDR10+, a glavni može da uspori ceo dan na 1Hz.Preklopni ekran koristi SCHOTT UTG (ultra tanko staklo, Schott proizvodi Samsung-ov UTG). Ekran ima Display Mate-ovu preporuku A+. Postoje dva skenera otiska prsta na ekranu na vivo X Fold-u. Oba su ultrazvučni skeneri, a ne optički.Šarka omogućava da se vivo X Fold preklopi bez zazora između dva dela, kao i da ostane otvoren pod uglom između 60 i 120 stepeni.Vivo X Fold pokreće Qualcommov flagship Snapdragon 8 Gen 1 čip sa 12 GB RAM-a, a baterija od 4.600 mAh se može brzo puniti. Preko kabla dobijate 66W, što dopunjuje bateriju za 37 minuta. Vivo X Fold takođe može bežično da se puni do 50W i istovremeno bežično puni drugi uređaj na 10W.
 
VivoXFold.jpg
Kamere su vrhunskog kvaliteta, posebno u poređenju sa Samsung Galaxy sklopivim uređajima. Tu je glavna kamera od 50MP f/1.8 sa OIS ispred 1/1.57-inčnog Samsung GN5 senzora, 12MP f/2.4 2x (47mm) zum kamera, 5x periskopska zum kamera (sa 60x digitalnim zumom) i 48MP f/2.2 114 stepeni ultraširoka. Zeissov brend na modulu kamere dalje ukazuje na to da je kompanija vivo monogo toga uložila u ovaj  segment. Zeiss režimi uključuju portret teksture, Motion Capture 3.0, Zeiss Super Night Scene, Zeiss Nature Color i još mnogo toga. Na X Fold-u su dve selfi kamere – jedna unutra i druga spolja, javlja GSM Arena.Vivo X Fold će u početku biti ekskluzivan za Kinu. Dostupan je u crnoj, plavoj i sivoj boji i košta 8.999 CNY, što je oko 1.300 €.
 
Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi