Prvi nezvanični pogled na Xiaomi Smart Band 8

Dokument regulatornog tela Južne Koreje za elektronske uređaje otkriva informacije i izgled Xiaomi Smart Band 8, nove pametne narukvice.

Prvi nezvanični pogled na Xiaomi Smart Band 8

Xiaomi Mi Band serija pametnih narukvica je još od prvog modela bila veoma popularan izbor, najviše zahvaljujući mogućnostima koje pokrivaju većinu potreba prosečnog korisnika, a po pristupačnoj ceni. Najnoviji model u seriji, Band 7, koji ste bili u prilici da vidite i u našoj recenziji, je objavljen sredinom 2022. Sada smo u prilici da po prvi put vidimo i model koji će ga naslediti – Xiaomi Smart Band 8.

Kako piše Android Authority, u bazi korejskog regulatornog tela za elektronske uređaje se pojavila prijava za Xiaomi Smart Band 8 (ili Mi Band 8), a u okviru nje i nekoliko slika uređaja.

Na njima je moguće videti da se narukvica na prvi pogled ne razlikuje puno od svojih prethodnika, sa telom u obliku pilule. Ipak, za razliku od svih prethodnih modela ove serije, Xiaomi Smart Band 8 narukvica nije napravljena iz komada gume koji obavija telo uređaja, već se dva dela narukvice povezuju na uređaj poput mehanizma kakav smo viđali na nekim pametnim satovima, npr. Apple Watch seriji.

Osim izgleda, na osnovu pomenutih dokumenata se ne može zaključiti puno toga. Potvrđeno je samo da je napon baterije 3,87 V i da je u uređaju prisutan Bluetooth 5.1. Zanimljivo je da je prethodni model, Mi Band 7 dolazio sa Bluetooth 5.2, pa ovo na papiru deluje kao korak nazad, iako realno ne pravi neku bitnu razliku.

Pretpostavlja se da bi Xiaomi Smart Band 8 mogao biti najavljen sredinom godine, kao i da će ponuditi slične funkcije kao i Mi Band 7 po pitanju praćenja zdravlja i aktivnosti, poput merenja pulsa, SpO2, sna i preko 100 podržanih sportova. Cena je najveća nepoznanica, jer je i prethodni model bio skuplji od Mi Band 6, pa će biti zanimljivo videti da li će Smart Band 8 ostati u istoj cenovnoj klasi.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi