Vredna unapređenja - Xiaomi Smart Band 7 (video)

Smart Band serija pametnih narukvica kompanije Xiaomi je već generacijama izuzetno popularna među korisnicima, a u svojoj sedmoj generaciji donosi čini se veće promene u odnosu na svog prethodnika nego što je to prethodno bio slučaj.

Za relativno malo novca, Mi Band narukvice pružaju zaista puno toga, pa i ne čudi što privlače puno pažnje korisnika, jer je to ipak da tako kažemo pristupačna ulaznica u svet pametnih i fitnes nosivih uređaja.
Nakon Mi Smart Band 5 i Mi Smart Band 6 koji su se mogli videti na mnogim rukama, red je došao i na Xiaomi Smart Band 7 koji nam je ovih dana stigao na test u redakciju, a koji donosi malo krupnije izmene u odnosu na svoje prethodnike – sličan koncept, ali opet dovoljno razlika da potencijalno zainteresuje i vlasnike prethodnih verzija za upgrade. Pa hajde da vidimo šta je to novo i drugačije i šta sve nudi Xiaomi Smart Band 7 za oko 7000 dinara, t.j. 59 evra.
Ono što je i dalje isto kao i ranije je generalni dizajn, za koji verovatno važi deviza “ne menjaj ono što funkcioniše”. Narukvica je od termoplastik poliuretana, t.j. TPU i praktično obavija sam uređaj u obliku pilule sa svih strana vrlo čvrsto, tako da deluje da je sve napravljeno iz jednog dela. Što se udobnosti tiče, ona je sasvim korektna iako materijal narukvice nije baš naročito mekan.
Doduše, imamo jednu zamerku po pitanju narukvice koju ovaj model deli sa svojim prethodnicima, a odnosi se na mehanizam kopče. Narukvica se pri stavljanju na ruku provuče kroz obruč na suprotnoj strani i nitna ubaci u odgovarajuću rupu, što je jednostavno i efektno rešenje, ali će vam se povremeno dešavati da slučajno zakačite ruku na nešto i oslobodite kopču kojoj baš ne treba puno da bi se otkačila. Ovako teoretski možete i izgubiti narukvicu, pa treba obratiti pažnju. Kao i obično, narukvice su lako izmenjive i dostupne u bezbroj boja i dezena, kako zvanične Xiaomi, tako i zamenske, pa korisnici zaista imaju puno opcija po pitanju izgleda…

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi