Xiaomi Mix Fold 4 će imati rekordno tanak dizajn, a izašli su i novi detalji o Mix Flip telefonu

Xiaomi će kasnije tokom godine lansirati Mix Fold 4, savitljivi telefon u rekordno tankom stilu i Mix Flip, svoj prvi telefon na horizontalni preklop ekrana

Xiaomi Mix Fold 4 će imati rekordno tanak dizajn, a izašli su i novi detalji o Mix Flip telefonu

Specifikacije za Mix Fold 4, novi savitljivi telefon kompanije Xiaomi procurile su još u martu, a Mix Flip, prvi telefon kompanije sa savitljivim ekranom po horizontali već je sertifikovan u Kini i ima podršku za satelitsko povezivanje. Juče su objavljeni novi detalji za oba uređaja na kineskoj društvenoj mreži Weibo, a njihov potpisnik je insajder DigitalChatStation.

Prema njegovim rečima, Mix Fold 4 biće novi rekorder za najtanji sklopivi pametni telefon na svetu. Oba Xiaomi sklopiva uređaja pokretaće Snapdragon 8 Gen 3 čipset i imaće istu glavnu kameru od 50 MP i veličine senzora 1/1,55 inča sa optičkom stabilizacijom slike.

Oba telefona takođe će imati OmniVision OV60A 2x telefoto kameru od 60 MP sa veličinom senzora od 1/1,28 inča i ultraširoku kameru od 12 MP. Mix Flip se ovde zaustavlja, ali Mix Fold 4 dodaje i četvrtu kameru: periskopsko telefoto sočivo sa rezolucijom senzora od 10 MP i 5X zumom. Mix Fold 4 takođe će imati iIP rejting po prvi put u seriji, kao i podršku za bežično punjenje.

Mix Fold 4 i Mix Flip biće objavljeni u trećem kvartalu ove godine, navodi insajder, a u zavisnosti od toga kada će to tačno biti, tajming nije baš srećno odabran, s obzirom na to da će Xiaomi 15 sredinom oktobra debitovati sa predstojećim Snapdragon 8 Gen 4 čipsetom.

Uprkos tome što će oboriti rekord za najtanji sklopivi telefon na svetu koji drži Honor Magic V2, nažalost i Mix Fold 4 i Mif Flip verovatno će ostati ograničeni samo na Kinu i nikada neće biti zvanično lansirani na međunarodnom tržištu.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi