Google pretraga otežava prikazivanje broja rezultata koje pruža

Ubuduće više nećete moći da vidite koliko rezultata vam je dala Google pretraga, jer je kompanija odlučila da ih više ne prikazuje što menja korisničko iskustvo

Google pretraga otežava prikazivanje broja rezultata koje pruža

Iako je Google pretraga oduvek prikazivala broj rezultata pretrage, još od 2016. godine kompanija je počela testiranje promene koja bi uklonila ovu funkciju, a sada je to i zvanično ukinuto. Google pretraga sada krije broj rezultata za sve vrste pretraga, a uklanjanje broja rezultata može da utiče na to kako korisnici procenjuju teme i indeksiranje sajtova.

Ipak, broj i dalje može da se pronađe, ali u dodatnim opcijama. Kako je @si1very na društvenoj mreži Twitter (X) primetio, broj rezultata je sada premešten pod Tools meni u gornjem desnom uglu pretrage, pored opcije za Naprednu pretragu i druge filtere.

Iako ovo menja korisničko iskustvo, dobra vest je da sama Google pretraga i njeno funkcionisanje po pitanju sadržaja zapravo nije pogođena. Ipak, mnogi korisnici su broj rezultata smatrali korisnom funkcijom iz više razloga.

Neki su koristili broj da provere koliko stranica Google ima indeksirano sa njihovog sajta, a prema Search Engine Roundtable, drugi su to koristili da bi procenili značaj i konkurentnost teme, kako bi kreirali upečatljive naslove ili samo videli koliko rezultata Google može da prikaže za određeni upit.

Nije jasno zašto se broj rezultata sada krije, ali Google je ranije istakao da broj rezultata, navodno nije pouzdan pokazatelj broja stranica koje je indeksirao sa sajta. Tako da umesto pretvaranja broja rezultata pretrage u pouzdan pokazatelj broja stranica, iz kompanije su sada odlučili da ga jednostavno sakriju.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi