Nova Android 15 funkcija: dvostruki dodir sa dva prsta uvećava prikaz na ekranu

Android 15 uvodi „dvoklik“ sa dva prsta za brže i jednostavnije zumiranje sadržaja prikaza na ekranu telefona i tablet računara

Nova Android 15 funkcija: dvostruki dodir sa dva prsta uvećava prikaz na ekranu

Google Android 15 operativni sistem uvodi novu komandu dodira rukom na površinu ekrana – „dva prsta, dvostruki klik“, čija je funkcija uvećanje prikazanog sadržaja na ekranu. Nova komanda za zumiranje ekrana na Android 15 sistemu bi trebalo da korisnicima pruži dodatni metod koji je uz to značajno komforniji za efikasno zumiranje ekrana.

Iako novi gest rukom obećava, neophodno je razumeti kao funkcionišu postojeće opcije za uvećanje ekrana, dostupne na trenutnim verzijama Android operativnog sistema i potencijalni uticaj nove funkcije.

Postojeći metodi za uvećanje sadržaja Android ekrana

1. Pomoćni taster ekrana: Ovaj metod je najzgodniji, ali zauzima deo na površini ekrana, uvek zumirajući središnji deo površine ekrana.

2. Držanje oba tastera za jačinu zvuka: Ovaj pokret zauzima manje prostora na ekranu, ali zahteva duže vreme aktivacije.

3. Komanda brzog dodira ekrana tri puta: Iako omogućava precizno zumiranje, ovaj metod usporava uređaj zbog toga što Android sistem procenjuje interval između klikova korisnika.

Novi dvoklik sa dva prsta na Android 15 verziji

U najnovijem ažuriranju za Android 15 Beta 1.2 verziju, Google uvodi gest sa „dva prsta i dvostruki klik“ kao novi način za uvećanje sadržaja na ekranu. Ova funkcija ima za cilj da ponudi korisnicima intuitivniji i efikasniji metod zumiranja bez značajnijih nedostataka kao što su dodatno zauzeće prostora na ekranu ili usporavanje rada telefona. Međutim, početno testiranje otkrilo je neke dodatne detalje i nedostatke u funkcionalnosti nove komande dodira.

Najvažniji uočeni nedostatak u početnoj fazi testiranja je onaj koji se odnosi na neznatno kašnjenje u klikovima na površinu ekrana. Uprkos uvođenju gesta sa „dva prsta dvostrukim klikom“, testiranje pojedinih medija je pokazalo blago kašnjenje u klikovima nakon što je aktivirana ove funkcija. Ovo kašnjenje se može pripisati početnoj fazi razvoja ove funkcije, što ukazuje na potrebu za daljom optimizacijom pre zvaničnog objavljivanja i puštanja u rad.

Google će verovatno rešiti ovo kašnjenje u narednim ažuriranjima kako bi optimizovao performanse funkcije „dva prsta dvostrukim klikom“.

Predstojeći dodatak funkcije dodira sa „dva prsta i dvostruki klik“ u Android 15 verziji predstavlja korisno unapređenje funkcionalnosti uvećanja sadržaja ekrana. Iako ova funkcija nudi lakšu alternativu za korisnike koji traže efikasne opcije zumiranja, početno testiranje ukazuje na potrebu za dodatnom optimizacijom.

Kako Google nastavlja da usavršava ovu funkciju, korisnici se svakako mogu radovati dolasku komande koja će doprineti komfornijem postupku uvećanja sadržaja ekrana na Android 15 telefonima, prenosi Gizchina.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi