Google objavio prvu Android 15 beta verziju: šta donosi novo ažuriranje?

Nakon dve verzije za pregled, prva kompletna Android 15 beta verzija spremna je za preuzimanje, ali trenutno samo za korisnike Pixel serije telefona

Google objavio prvu Android 15 beta verziju: šta donosi novo ažuriranje?

Nekoliko značajnih poboljšanja ističu se u predstojećem Android 15 ažuriranju kroz prvu beta verziju koju je Google objavio. Pre svega, aplikacije će se prilagoditi tako da maksimalno iskoriste dostupan prostor ekrana, bez preklapanja ili nepravilnog prikaza na sistemskim trakama ili ivicama ekrana.

Takođe, podrška na nivou operativnog sistema za arhiviranje i dearhiviranje aplikacija otvara vrata za nezavisne prodavnice aplikacija. Android 15 takođe obezebeđuje unapređenu podršku za Brajevu azbuku, što je korak napred za pristupačnost, primetio je portal The Verge.

Android 15 „ispod površine” takođe radi na usklađivanju hardverskih i softverskih komponenti kako bi osigurao bolje performanse. Postoje naznake većih promena koje će biti istaknute na predstojećem Google I/O događaju. Interesantno je da se i u beta verziji spominje satelitska razmena poruka kako nova funkcionalnost, a desktop režim mogao bi da postane još efikasniji od DeX tehnologije.

Sve promene i detalji biće otkriveni na Google I/O konferenciji u maju, kada ćemo da čujemo više detalja o novom Android 15 operativnom sistemu i kako će nove inovacije da utiču na iskustvo krajnjih korisnika.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi