Qualcomm radi na drugoj generaciji Snapdragon X Elite procesora

Qualcomm Snapdragon X Elite i Snapdragon X Plus procesori za Windows PC računare nisu dugo na tržištu. Ipak, insajder blizak izvorima američke kompanije je pružio preliminarne informacije o njihovim naslednicima druge generacije, koje Qualcomm razvija pod kodnim oznakama SC8480XP i 'Projekat Glymur'

Qualcomm radi na drugoj generaciji Snapdragon X Elite procesora

Izgleda da će Snapdragon X serija ostati prisutan na tržištu Windows PC računara i to je svakako dobra vest. Iako ni Qualcomm ni njegovi Windows OEM partneri još nisu ništa najavili, Roland Quandt je izneo nekoliko detalja o opcijama druge generacije. U tom kontekstu spomenimo da je Qualcomm razvio trenutne varijante Snapdragon X Elite, kojih ima tri, pod kodnim imenom ‘Hamoa’.

Pored toga, X1E-78-100, X1E-80-100 i X1E-84-100 interno se obeležavaju oznakom „SC8380XP“. Prema Quandt-u, Qualcomm je započeo testiranje naslednika još u julu, a što su potvrdili još neki izvori ranije.  Ipak vremenska komponenta početka razvoja i testiranja, ne ukazuje na to kada bi mogli da se pojave na tržištu. U tom kontekstu, Quandt veruje da su ovi prototipovi testirani na inženjerskim primercima matičnih ploča, a ne na budućim matičnim pločama komercijalnih verzija laptop računara.

Prijavi se na nedeljni Benchmark newsletter
Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Štaviše, Quandt tvrdi da Qualcomm razvija čipove druge generacije Snapdragon X Elite kao ‘Projekat Glymur’ sa brojem modela SC8480XP. Za referencu, čini se da Qualcomm imenuje svoje procesore po vodopadima; Glymur je drugi najviši vodopad na Islandu, prenosi Notebookcheck.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi