Realme 11 Pro serija sa Samsung ISOCELL HP3 SuperZoom senzorom stiže u junu u Evropu

Kompanija Realme je na događaju o inovacijama u mobilnoj fotografiji u Njujorku zvanično potvrdio da Realme 11 Pro serija stiže na globalno tržište

Realme 11 Pro serija sa Samsung ISOCELL HP3 SuperZoom senzorom stiže u junu u Evropu

Realme 11 Pro serija je već predstavljena u Kini 10. maja, a posebnu pažnju privukla je 200 MP OIS SuperZoom kamera. Francis Vong, izvršni direktor kompanije Realme Europe, potvrdio je da će Realme 11 Pro+ 5G i Realme 11 Pro 5G biti dostupni u Evropi u junu mesecu ove godine.

Nadograđeni Samsung ISOCELL HP3 SuperZoom senzor

Realme 11 Pro+ 5G ponosi se 200 MP OIS SuperZoom kamerom koja je vodeća za Realme u ovoj godini. Kamera od 200 MP na Realme 11 Pro+ 5G bazira se na unapređenom Samsung ISOCELL HP3 SuperZoom sistemu, sa senzorom veličine do 1/1.4 inča, veličinom piksela od 2.24μm i otvorom blende f/1.69, što su konfiguracije flagship modela u istom cenovnom rangu – ogroman napredak u odnosu na ostale koji još uvek koriste IMX766 senzor.

Prvi u industriji sa 4x optički zum

Zahvaljujući tehnologiji zumiranja unutar senzora, Realme 11 Pro+ 5G može podržavati 2x/4x optički režim zumiranja. Ovo omogućava prebacivanje senzora između različitih režima slike kako bi se postigao isti broj stvarnih piksela u različitim fokalnim segmentima, a pri čemu se dobija veća sloboda kompozicije fotografije i jasni snimci izdaleka i izbliza. Kao rezultat toga, Realme 11 Pro+ 5G je prvi mobilni telefon u industriji koji je opremljen 4x optičkim zumom, a rezolucija slike je 242% veća u odnosu na slične proizvode.

Dodatne funkcije kamere koje treba istražiti

Realme 11 Pro serija poseduje i interesantne funkcije kamere poput Super Group Portrait i One Take, koje se koriste za inteligentnu kompoziciju uz pomoć AI algoritma, a kako bi se generisalo više “najboljih” fotografija odjednom.

Seongvok Song, lider tima za arhitekturu senzora u kompaniji Samsung, na događaju je izjavio: “Sa Realme 11 Pro+ 5G smo uzbuđeni i sa nestrpljenjem očekujemo rezultate ove bliske saradnje između Samsunga i Realme, kako bismo maksimalno iskoristili potencijal 200MP senzora slike.”

PR saopštenje

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi