Samsung dodaje MediaTek procesor u Galaxy S25 seriju

Ako se ove glasine ispostave kao tačne, Galaxy S25 bi mogao biti prvi Samsung flagship uređaj koji koristi MediaTek procesor

Samsung dodaje MediaTek procesor u Galaxy S25 seriju

Samsung je poznat po upotrebi sopstvenih Exynos i Qualcomm Snapdragon procesora u svojim flagship telefonima, ali najnoviji izveštaji sugerišu da bi južnokorejski gigant mogao da uvede MediaTek procesore u svoju predstojeću Galaxy S25 seriju.

Prema informacijama koje su procurele, Samsung razmatra opciju korišćenja MediaTek Dimensity 9300 čipseta za određene varijante Galaxy S25 modela, piše NeoWin. Ova odluka bi mogla biti rezultat želje kompanije da diversifikuje svoj lanac snabdevanja i smanji zavisnost od jednog dobavljača.

MediaTek, tajvanski proizvođač čipova, poslednjih godina postaje sve konkurentniji na tržištu mobilnih procesora. Njihovi Dimensity čipseti su se pokazali kao moćni i efikasni, nudeći odlične performanse i energetski efikasnost. Dimensity 9300, o kojem se spekuliše, obećava vrhunske specifikacije koje bi mogle parirati Qualcommovim i Exynos procesorima.

Samsung donosi Mediatek na određena tržišta?

Ako se ove glasine ispostave kao tačne, Galaxy S25 bi mogao biti prvi flagship uređaj iz Samsung-a koji koristi MediaTek procesor. Ovaj potez bi mogao doneti i koristi za potrošače, poput mogućnosti nižih cena zbog konkurencije među dobavljačima čipova.

Takođe, postoji mogućnost da će Samsung nastaviti sa strategijom koja podrazumeva korišćenje različitih procesora u različitim regijama. Na primer, Galaxy S25 modeli za tržište Evrope i Azije bi mogli koristiti MediaTek procesore, dok bi verzije za Severnu Ameriku i Južnu Koreju koristile Snapdragon čipsete.

Ostaje da se vidi kako će potrošači reagovati na potencijalnu promenu. Samsungovi obožavaoci su navikli na performanse koje donose Snapdragon i Exynos procesori, pa će biti zanimljivo videti da li će MediaTek uspeti da zadovolji visoke standarde koje Samsung postavlja za svoje flagship uređaje.

Zvanične informacije i potvrde od strane Samsung-a se još uvek čekaju, ali ako se ove glasine ispostave kao tačne, to bi moglo značajno promeniti dinamiku tržišta pametnih telefona. MediaTek procesori bi mogli postati redovna pojava u Samsungovim uređajima, što bi dodatno zakomplikovalo izbor prilikom kupovine novih modela.

U svakom slučaju, pred nama je uzbudljiva godina za ljubitelje tehnologije, dok čekamo više informacija o Galaxy S25 seriji i potencijalnim promenama koje bi mogla doneti.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (1)
  1. NevisStarShine

    99% bi pre i Kirin nego Exynos.

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi