Samsung Galaxy A56 će imati novu 12 MP prednju kameru, Exynos 1580 čipset i šest godina ažuriranja

Galaxy A56 će se pozicionirati kao dugotrajniji izbor za korisnike koji žele telefon koji će ih dugo služiti i dobijati softver godinama i to sve po ceni uređaja srednjeg ranga

Samsung Galaxy A56 će imati novu 12 MP prednju kameru, Exynos 1580 čipset i šest godina ažuriranja

Iako je zvanično lansiranje Samsung Galaxy A56 još mesecima daleko, pojavili su se rani detalji o specifikacijama kamere. Očekuje se da Galaxy A56 ima sličan sistem kamera kao njegovi prethodnici, sa glavnom kamerom od 50 MP, ultraširokim sočivom od 12 MP i makro objektivom od 5 MP. Međutim, Samsung planira značajnu promenu prednje kamere, zamenjujući stari senzor od 32 MP sa senzorom od 12 MP. Ovaj potez će verovatno poboljšati kvalitet selfija, posebno u uslovima slabog osvetljenja.

Što se tiče performansi, Samsung je započeo testiranje procesora sa modelom identifikovanim kao S5E8855, kodnog imena „Santa“, za koji se očekuje da će pokretati Galaxy A56. Ovaj čipset će najverovatnije debitovati kao Exynos 1580, naslednik Exynos 1480 iz Galaxy A55 modela. Exynos 1480 je doneo značajna poboljšanja u performansama u odnosu na svog prethodnika, Exynos 1380, pa postoji interesovanje da se vidi kako će Exynos 1580 biti upoređen.

Galaxy A56 je nedavno primećen u Geekbench bazi podataka sa rezultatom od 1341 poen u single-core i 3836 poen u multi-core testovima. Ovaj rezultat je sličan Snapdragon 888 čipsetu, flegšip Qualcomm SoC-u koji je pokretao pametne telefone iz 2021. godine.

Samsung takođe produžava svoju politiku ažuriranja za Galaxy A56, slično kao za Galaxy A16. Ovaj uređaj će imati šest godina podrške, uključujući šest glavnih Android nadogradnji, čime će se Galaxy A56 pozicionirati kao dugoročan izbor za korisnike srednjeg ranga.

Detalji o ceni još uvek nisu poznati, ali se očekuje da će Galaxy A56 koštati između 450 i 500 evra, što je u skladu sa prethodnim modelima iz serije A5x, prenosi Gizmochina.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi