Samsung Galaxy S23 FE, Tab S9 FE i Buds FE slušalice zvanično predstavljene

Novi uređaji FE serije: Galaxy S23 FE, Tab S9 FE i Buds FE objedinjuju nove odlike čuvenog dizajna, najsavremeniji kvalitet, moćne performanse i još mnogo toga

Samsung Galaxy S23 FE, Tab S9 FE i Buds FE slušalice zvanično predstavljene

Kompanija Samsung predstavlja najnovije dodatke FE serije Samsung Galaxy ekosistemu – nove Galaxy S23 FE uređaje, Galaxy Tab S9 FE i S9 FE+ i Galaxy Buds FE slušalice. Poznati po svom čuvenom i izdržljivom dizajnu, naprednim performansama, najsavremenijim kapacitetima kamere i zvuka i još mnogo toga drugog – ovo su najbolji FE uređaji do sada. Za one koji žele da po prvi put iskuse vodeće Galaxy uređaje, novi FE uređaji su savršena polazna tačka.

„Mi u kompaniji Samsung smo posvećeni inovacijama svetske klase za sve, putem savršenog mobilnog iskustva koji odgovara svačijem načinu života“, izjavio je TM Roh, predsednik i direktor za mobilne uređaje u kompaniji Samsung Electronics. „Naši novi FE uređaji se odlikuju brojnim vrhunskim funkcijama u kojima će svi korisnici uživati i koje, pojedinačno ili kao deo povezanog ekosistema, omogućavaju maksimalnu kreativnost i produktivnost korisnicima Galaxy uređaja.“

Galaxy Tab S9 FE i Tab S9 FE+

Kad naiđe inspiracija, Galaxy Tab S9 FE i S9 FE+ nude suštinsku zabavu, izraženu kreativnost i nesmetanu produktivnost. Uz izbor između dva prenosiva i moćna uređaja, još veći broj korisnika može da iskusi raznovrsnost Galaxy Tab S serije. Digitalni kreatori, preduzetnici, vredni studenti, umetnici, gejmeri i drugi će slediti svoje strasti i raditi pri unapređenoj brzini uređaja i još boljim performansama u poređenju sa prethodnim FE serijama.

Responzivno i imersivno gledanje i kreiranje su mogući kod kuće, na poslu, ili čak parku na 10,9-inčnom ekranu modela Galaxy Tab S9 FE i 12,4-inčnom ekranu modela Tab S9 FE+ – uz automatsku stopu osvežavanja od čak 90 Hz. Za zaštitu od jake sunčeve svetlosti je tu Vision Booster, koji poboljšava vidljivost na otvorenom prostoru tako što prilagođava boju i kontrast, naročito u tamnim delovima ekrana. Kao i najnovija Galaxy Tab S9 serija, i Tab S9 FE i Tab S9 FE+ imaju IP68 sertifikat i nude veću izdržljivost da biste bili mirni kad ste u pokretu. Pored toga, dugotrajna baterija modela Tab S9 FE+ za čak 20 sati gledanja video sadržaja uz jedno punjenje znači da vam ne treba kabl za rad i zabavu.

Lako je zapisivati ideje i beleške uz originalnu Galaxy S Pen olovku sa IP68 rejtingom. Kao i Galaxy Tab S9 serija, Tab S9 FE i S9 FE+ nude širok raspon kreativnih alata i aplikacija, uključujući omiljene kao što su Goodnotes, LumaFusion, Clip Studio Paint i druge. Jednostavno pravite beleške na času, skice, video materijal i drugo uz duplo veći prostor za skladištenje, kao i mogućnost proširenja na 1TB uz mikroSD karticu.

Galaxy Tab S9 FE serija je dostupna po preporučenoj maloprodajnoj ceni od 64.999 rsd u četiri moderne boje: mente, srebrnoj, sivoj i lavande.

Galaxy Buds FE slušalice

Galaxy Buds FE donose Samsung doživljaj zvuka bez premca još većem broju korisnika. Njihov moćni bas nudi dubok i bogat zvuk koji vam omogućava da uživate u muzici onako kako je izvođač zamislio, dok vam moćno aktivno eliminisanje buke (ANC) i ambijentalni zvuk omogućavaju da bolje čujete ono što volite, a manje ono što ne volite. Isto tako, automatsko personalizovano formiranje snopa unapređenog sistema sa tri mikrofona, uz AI (veštačku inteligenciju) duboku neutralnu mrežu (DNN), razdvaja vaš glas od neželjene pozadinske buke za čistije pozive.

Galaxy Buds FE slušalice, koje mogu da se pohvale najdužim trajanjem baterije u Buds seriji, pružaju čak 8,5 sati emitovanja sa slušalicama i ukupno do 30 sati uključujući futrolu za punjenje. Čak i kad koriste ANC, korisnici mogu da imaju do 6 sati emitovanja sa slušalicama i ukupno do 21 sat uključujući futrolu. Inspirisane čuvenim i ergonomičnim dizajnom ove serije, Galaxy Buds FE slušalice su osmišljene da budu dovoljno udobne da se dugo nose i da omoguće bolje prianjanje uz tri različite veličine bubica i dve različite veličine vrhova.

Galaxy Buds FE slušalice su dostupne po preporučenoj maloprodajnoj ceni od 12.999 rsd u dve izražajne, moderne boje: grafitnoj i beloj.

Galaxy S23 FE: Čuveni dizajn Galaxy S serije

Galaxy S23 FE ostaje veran čuvenom dizajnu S serije sa novom, plutajućom kamerom i vrhunskom spoljašnošću koja je zaštićena IP68 otpornošću na vodu i prašinu za još elegantniji ekran. Pored toga, ima reciklirane materijale i ambalažu i odlikuje se izuzetnom izdržljivošću, funkcionalnošću i održivošću. U ponudi u novim, živopisnim bojama, Galaxy S23 FE omogućava korisnicima da odaberu boju uređaja koja se najbolje uklapa u njihov životni stil.

Momenti iz svakodnevnog života ostaju zabeleženi na S23 FE telefonu sa funkcijama profesionalne kamere koje vam pomažu da pravite neverovatne fotografije i video snimke. Za oštre detalje u svakom kadru, tu su 50MP sočivo visoke rezolucije i 3X optički zum. Kad padne noć, Nightography na Galaxy S23 FE telefonu vam omogućava da pravite jasne selfije i fotografije u bojama vernim stvarnosti. Slikajte precizne fotografije u pokretu zadnjom kamerom uz naprednu digitalnu stabilizaciju slike (VDIS) pod uglom optičkog stabilizatora slike (OIS).

Kada je reč o kreiranju savršeno deljivog sadržaja, Galaxy S23 FE je studio za uređivanje u pokretu. Kontrola brzine zatvarača, otvora blende, ISO i ostalog u profesionalnom režimu rada mogu ručno da se podese vašim sklonostima. Uz Camera Assistant aplikaciju možete da pravite prilagođene snimke i birate koje automatizovane funkcije ćete koristiti za potpuno prilagođeno iskustvo slikanja. Pored slobode u kreiranju i prilagođavanju, Galaxy S23 FE kamera ima AI (veštačka inteligencija) alate za uređivanje za još savršenije rezultate.

Za gejming i strimovanje, moćni procesor  Galaxy S23 FE telefona je tu da svaka akcija bude brza i tečna uz parnu komoru koja pomaže u kontroli temperature i održavanju performansi. Dugotrajna baterija od 4500 mAh se intuitivno prilagođava da bi sačuvala energiju i puni se do 50 odsto za samo 30 minuta sa 25W adapterom. Sva ova snaga dolazi do izražaja na jasnom, superglatkom 6,4-inčnom Dynamic AMOLED 2X ekranu. U zavisnosti od okruženja u kom se nalazite, Vision Booster tehnologija na Galaxy S23 FE uređaju automatski detektuje uslove jakog osvetljenja za nesmetano gledanje u ekran kao kod vodećih modela.

Samsung Galaxy S23 FE će biti dostupan u Srbiji uskoro. Za više informacija pratite Samsung kanale.

Jedan savršeno povezani Galaxy ekosistem

Uz nove FE uređaje je lakše nego ikada pre doživeti punu snagu povezanog Galaxy ekosistema. Produktivnost je intuitivna uz multikontrolu, koja korisnicima omogućava da lako prevlače i spuštaju sadržaj između više Galaxy uređaja. Možete da kopirate i lepite ili prevlačite i spuštate između pametnog telefona i tableta. U naletu kreativnosti, jednostavno prebacujte video snimke ili fotografije sa pametnog telefona na tablet uz brzo deljenje za lakše uređivanje.

Kad je vreme za imersivnu zabavu, Galaxy Buds FE slušalice su savršeno društvo. Autoprebacivanje inteligentno prebacuje zvuk između vašeg pametnog telefona, tableta i čak i sata i TV uređaja – na osnovu vašeg korišćenja, bez potrebe za ručnim podešavanjem. Pored toga, funkcija SmartThings pronađi vam pomaže da pronađete zaturene slušalice i oglašava alarm ako ih negde ostavite.

Svi ovi uređaji i kapaciteti povezivanja potvrđuju posvećenost kompanije Samsung   pružanju bezbednog i privatnog iskustva. Galaxy S23 FE i Galaxy Tab S9 FE serija su podržani Samsung Knox zaštitom, što znači da se lične informacije automatski čuvaju na taj način.

Pažljivo osmišljeni za planetu

Uz najnovije FE uređaje, Samsung proširuje svoju obavezu prema životnoj sredini ponudom svojih najnovijih svrsishodnih inovacija duž celog ekosistema.

Galaxy S23 FE se odlikuje različitim vrstama recikliranih materijala na unutrašnjim i spoljašnjim komponentama, uključujući neiskorišćeni reciklirani aluminijum i staklo i iskorišćenu recikliranu plastiku iz iskorišćenih ribarskih mreža, buradi za vodu i PET boca.

Galaxy Tab S9 FE serija se takođe sastoji od recikliranih materijala. Odabrane unutrašnje i spoljašnje komponente koriste neiskorišćeni reciklirani aluminijum i iskorišćenu recikliranu plastiku.

Podrška pozitivnijem uticaju na planetu ne prestaje sa pametnim telefonima i tabletima. Galaxy Buds FE slušalice sadrže iskorišćenu recikliranu plastiku iz iskorišćenih ribarskih mreža i balona za vodu u svom dizajnu.

PR saopštenje

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (30)
  1. Da li se zna datum kada će biti dostupan u Srbiji?
    Hvala unapred

  2. NevisStarShine

    Da li se zna datum kada će biti dostupan u Srbiji?
    Hvala unapred

    Nemoj ovaj S23 FE ni slučajno.

  3. Nemoj ovaj S23 FE ni slučajno.

    Zašto?

  4. NevisStarShine

    Zašto?

    Ubedljivo najgori S telefon u istoriji - em užasan Exynos em ekran od A54. Bolje uzmi A54 bukvalno.

  5. Ubedljivo najgori S telefon u istoriji - em užasan Exynos em ekran od A54. Bolje uzmi A54 bukvalno.

    Ma ja ne igram igriceni td,pa mi procesor i ne igra neku bitnu ulogu,treba mi malo bolja kamera zbog posla i to je to...

  6. sdnenad

    Da li je ovo 50MP kamera kao na S22 i S23 modelima, ili nešto novo i drugačije? Nigde na net-u nisam našao naveden podatak koji je senzor glavne kamere. I ne mogu da ne primetim - tekst je preterano PR i samim tim prilično neobjektivan i neinformativan. Previše veličanja Samsunga, njihovog ekosistema, itd itd... a premalo konkretnih i korisnih detalja.

  7. Nikola Iphone 11

    Samsung s23 fe isti a54,samo sto ovaj S slovo ima...

  8. Marti Misterija

    Ajde ne pricajte gluposti...


    Compare Samsung Galaxy S23 FE vs. Samsung Galaxy A54 - GSMArena.com


    View image at the forums

    www.gsmarena.com

  9. Mixer93

    Da li je ovo 50MP kamera kao na S22 i S23 modelima, ili nešto novo i drugačije? Nigde na net-u nisam našao naveden podatak koji je senzor glavne kamere. I ne mogu da ne primetim - tekst je preterano PR i samim tim prilično neobjektivan i neinformativan. Previše veličanja Samsunga, njihovog ekosistema, itd itd... a premalo konkretnih i korisnih detalja.

    Negde sam video da je kamera ekvivalent onoj na Z Fold 4.

  10. Maximuss

    Ubedljivo najgori S telefon u istoriji - em užasan Exynos em ekran od A54. Bolje uzmi A54 bukvalno.

    Užasan Exynos? Really? Onaj isti sa S22 Ultra 4 nm SoC stavljaš u isti koš sa Exynos 1380 sa A54?
    Ajde ljudi, nije sramota ne znati, sramota je ne znati, a onda davati savete kao da znate...

    Da li je ovo 50MP kamera kao na S22 i S23 modelima, ili nešto novo i drugačije? Nigde na net-u nisam našao naveden podatak koji je senzor glavne kamere. I ne mogu da ne primetim - tekst je preterano PR i samim tim prilično neobjektivan i neinformativan. Previše veličanja Samsunga, njihovog ekosistema, itd itd... a premalo konkretnih i korisnih detalja.

    Tekst je plaćeni PR, što je jasno istaknuto, i samim tim je u celosti objavljen onako kako je poslat.

  11. Nikola Iphone 11

    Samsung s23 fe isti a54,samo sto ovaj S slovo ima

    Ajde ne pricajte gluposti...


    Compare Samsung Galaxy S23 FE vs. Samsung Galaxy A54 - GSMArena.com


    View image at the forums

    www.gsmarena.com

    Isti k. samo poveca tezina...

  12. Marti Misterija

    Nastavljas sa glupostima, krajnje nepotrebno...

  13. Maximuss

    Samsung s23 fe isti a54,samo sto ovaj S slovo ima

    Isti k. samo poveca tezina...

    I aluminijumsko kućište umesto plastike, i bolji ekran sa 50% boljom svetlinom, i IP68, i mnogo bolji čipset, i kamera vrlo verovatno sa S23, i Wi-Fi 6e i Dex i još 500 stvari... ali da, u pravu si, isti k. samo poveća težina

  14. Da li se negde pojavio datum kada će biti dostupan u Evropi ili kod nas ?
    Video sam negde 26.oktobar,ali to je čini mi se za USA

  15. Nikola Iphone 11

    I aluminijumsko kućište umesto plastike, i bolji ekran sa 50% boljom svetlinom, i IP68, i mnogo bolji čipset, i kamera vrlo verovatno sa S23, i Wi-Fi 6e i Dex i još 500 stvari... ali da, u pravu si, isti k.

    I aluminijumsko kućište umesto plastike, i bolji ekran sa 50% boljom svetlinom, i IP68, i mnogo bolji čipset, i kamera vrlo verovatno sa S23, i Wi-Fi 6e i Dex i još 500 stvari... ali da, u pravu si, isti k. samo poveća težina

    Ja bi samo dobro izdvojio samo sto nije plastican,ostalo nista posebno,sve to ima a54 koji bi isto zavrsavao posao...

  16. Ja bi samo dobro izdvojio samo sto nije plastican,ostalo nista posebno,sve to ima a54 koji bi isto zavrsavao posao...

    Ti veze nemaš...

  17. Kao i uvek, telefon će se nekom svideti a nekom ne.
    Meni se svakako ne svidja, dizajnerski pre svega. Dimenzije i ergonomija skoro identične kao A54 - praktično katastrofalne za ekran od 6.4 inča. Okviri sa svih strana su ogromni, kao na telefonima od pre deset godina. Dizajnerski svakako više pripada A54 nego S23 seriji, kao i zbog čipseta sa kojim dolazi kod nas - Exy umestio Snap-a.
    Lepo piše u prvoj rečenici PR teksta: "nove odlike čuvenog dizajna" - ovaj dizajn zaista postaje čuveno loš počev od ovogodišnje A serije.
    Mislim da je to njihov način da A i FE seriju dodatno distanciraju od vodeće S serije. I zaista uspevaju u tome.

  18. Zna se koja je namena telefonu i čemu on služi,svakako nije najbitnije da lepo izgleda.
    Jedna od najvećih gluposti je dati 300-400e više za s23 a nemaš potrebu za takvim telefonom,nego samo zato što lepše izgleda.

  19. Svakako da nije najbitnije. Ali nije ni nebitno.
    Nisu morali da ovako nagrde telefon koji će verovatno koštati oko 700 evra. Nije u pitanju samo estetika, već i ergonomije koja uz to ide.
    Pogledaj A seriju od pre nekoliko godina, videćeš da je to nekad moglo mnogo bolje čak i u nižoj klasi.

  20. NevisStarShine

    Užasan Exynos? Really? Onaj isti sa S22 Ultra 4 nm SoC stavljaš u isti koš sa Exynos 1380 sa A54?
    Ajde ljudi, nije sramota ne znati, sramota je ne znati, a onda davati savete kao da znate...

    Tekst je plaćeni PR, što je jasno istaknuto, i samim tim je u celosti objavljen onako kako je poslat.

    Ultra je veća i ima bateriju od 5000 mAh. Sada tu vrelinu zatvori u običan S22 sa malo većom baterijom.. 2x dnevno punjenje min, plus debeli bezeli iz 2018.

    Za 700 EUR dve godine kasnije, važi.

    Pre bih običan S22 nego ovo sokoćalo.

  21. Nikola Iphone 11

    Ja imam s23 obican,ali mislim da je bas daleko bolji od s23 fe

  22. pecavuk

    Ja imam s23 obican,ali mislim da je bas daleko bolji od s23 fe

    Tako i treba da bude, ne targetiraju iste korisnike.

  23. DukeLander

    Ne vidim neki problem u dizajnu, ionako ih ubacujemo u zastitne futrole pa svakako dobijamo "okvire".

  24. NevisStarShine


    View image at the forums

    Sad još neko da ga stavi pored A54 :)

  25. Izgled je potpuno nebitan.
    Bitno je šta je ,,ispod haube,,
    Sa s21 Fe nije uporediv

  26. matke84

    Meni je neshvatljivo da ljudi uporedjuju telefone izgledom a ne specifikacijom i to uporno potenciraju. Dizajn je stvar ukusa a specifikacija je ono sto ih razdvaja.

  27. Nikola Iphone 11

    Meni je neshvatljivo da ljudi uporedjuju telefone izgledom a ne specifikacijom i to uporno potenciraju. Dizajn je stvar ukusa a specifikacija je ono sto ih razdvaja.

    Kad samsung a52s ima snapdragon,a u ovaj s23 fe ubacili exinus,to uopste nije u redu...

  28. Izgled je potpuno nebitan.
    Bitno je šta je ,,ispod haube,,
    Sa s21 Fe nije uporediv

    Po čemu nije uporediv? Da li si pogledao specifikacije?


    Compare Samsung Galaxy S23 FE vs. Samsung Galaxy S21 FE 5G - GSMArena.com


    View image at the forums

    m.gsmarena.com

    Osim što je po 2mm širi i duži i 30 grama teži za istu veličinu ekrana, i što je umesto Snap 888 dobio Exy 2200, skoro dve godine kasnije...

  29. matke84

    Kad samsung a52s ima snapdragon,a u ovaj s23 fe ubacili exinus,to uopste nije u redu...

    Ne volim ni ja exynos i mnogo vise bih voleo da vidim snapdragon u ovom telefonu ali nije svaki exynos losiji od svakog snapdragona. Exynos 2200 jeste stariji cip ali je isto tako pokretao S22 ultra koji je bio vrhunski telefon i realno jako je dobar telefon i danas. krastavac mi bi svi voleli vrhinski telefon sa vrhunskim hardverom za 700 evra i jos da bude Samsung. Nije realno. Ima Samsung svoju racunicu, visak cipova, svaki telefon ima svog kupca. Kome se ne dopada kupice Xiaomi, Motorolu, Honor.... verovatno za isto ili manje novca a mozda i boljih karakteristika. Samsung i Apple su brend i to znaju da naplate. Trziste mobilnih je ogromno i izbor je veliki pa ce svako kupiti telefon koji njemu najvise odgovara.

  30. Po čemu nije uporediv? Da li si pogledao specifikacije?


    Compare Samsung Galaxy S23 FE vs. Samsung Galaxy S21 FE 5G - GSMArena.com


    View image at the forums

    m.gsmarena.com

    Osim što je po 2mm širi i duži i 30 grama teži za istu veličinu ekrana, i što je umesto Snap 888 dobio Exy 2200, skoro dve godine kasnije...

    Bolje kamere,veća memorija,alu ram,procesor kao u s22,sasvim dovoljno za taj rang telefona...

Pridruži se diskusiji
Komentari su zatvoreni.
Možda vam se svidi