Samsung Galaxy Z Flip5 će imati veći spoljni ekran, a Fold5 neće imati žljeb na sredini

Samsung Galaxy Z Flip5 i Fold5 će biti predstavljeni na jesen, a već su se pojavile informacije o tome šta možemo da očekujemo od novih savitljivih telefona.

Samsung Galaxy Z Flip5 će imati veći spoljni ekran, a Fold5 neće imati žljeb na sredini

Jedna od dve velike Samsung premijere, kada su telefoni u pitanju je gotova – Galaxy S23 serija je već iza nas, a na vidiku su novi savitljivi modeli Samsung Galaxy Z Flip5 i Fold5. Stoga ne čudi previše što su nove informacije o telefonima koje treba da vidimo na jesen, već krenule da se pojavljuju.

Jedan od najpoznatijih insajdera IceUniverse podelio je neke preliminarne detalje o specifikacijama za novu generaciju modela sa savitljivim ekranima. Najveća promena Z Flip5 modela je veći spoljni ekran za koji se kaže da dolazi sa dijagonalom od 3,4 inča, što je ozbiljna razlika u odnosu na 1,9 inča koliko ima Z Flip4.

Ako se ove informacije pokažu tačnim, spoljni ekran će biti veći od 3,26-inčnog panela Oppo N2 Flip telefona, a odnos stranica bi trebao da bude 1:1,038, što je skoro pa kvadrat.

Za unutrašnji ekran IceUniverse kaže da se može pohvaliti užim okvirima i da će imati novi tip šarke u obliku kapi vode kako bi se sakrio razmak između dve polovine kada je telefon sklopljen.

Sa druge strane, popularniji Samsung Galaxy Z Fold5 bi trebao da zadrži ekran od 6,2 inča od svog prethodnika, ali će ipak biti 0,2 mm uži od svog prethodnika. I ovaj telefon će koristiti šarku u obliku kapljice kako bi pomogao da se sakriju nabori i eliminišu praznine kada je telefon sklopljen. Fold5 će biti tanji od svog prethodnika sa 13 mm kada je sklopljen, u poređenju sa 15,8 mm na Z Fold4, ali i malo lakši 254 naspram 263 grama, ako tu razliku iko bude mogao da oseti.

Očekivano, oba telefona sa savitljivim ekranima će biti opremljena Snapdragon 8 Gen 2 for Galaxy čipsetom i doneće IPX8 otpornost na vodu.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi