Samsung Galaxy Z Fold5 će na "dijetu"

Prema novom izveštaju, prototip Samsung Galaxy Z Fold5 telefona je 13 g lakši od Fold4, a nova šarka omogućava zatvaranje bez razmaka i 1 mm tanji profil

Samsung Galaxy Z Fold5 će na "dijetu"

Prema izveštaju do kojeg je došao korejski portal ETNews, kaže se da će Samsung staviti svoj Galaxy Z Fold5 koji bi trebao da se pojavi krajem godine “na dijetu”. Kao što možete pretpostaviti, ovo znači da je neko u kompaniji Samsung odlučio da inženjeri moraju napraviti novi model koji je i tanji i lakši od Galaxy Z Fold4 koji teži nimalo laganih 263 g.

Samsung Galaxy Z Fold5 će verovatno težiti oko 250 g, što jeste manje od Fold4, ali ne deluje da će neko uspeti da oseti tih 5% razlike. Takođe se kaže da je, zbog nove šarke Fold5 tanji za čitav milimetar.

Izveštaj navodi i da redizajn šarke konačno eliminiše prostor između dve polovine kada je telefon sklopljen.

Novi dizajn šarke prati globalne trendove koje su pokupili telefoni kao što je OPPO Find N2, koji ima specifični sistem savijanja ekrana kada se telefon otvori ili zatvori, čime se omogućava da telefon nema razmaka između dve polovine kada je sklopljen.

U izveštaju se ne navodi da li novi sistem šarke dozvoljava tradicionalnu IPX8 zaštitu od vode koju su imali Fold3 i Fold4 modeli. Ako Samsung uspe da izvede otpornost na vodu i prašinu, to će biti prvi, i verovatno jedini IP68 otporni telefon sa savitljivim ekranom na tržištu.

Korejski portal navodi i da Samsung zbog ciljano manje težine neće uključivati slot za S Pen olovku kod Fold5 modela, tako da će onima koji su navikli jedina opcija i dalje biti futrola sa slotom na zadnjoj strani.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi