Samsung planira veliki broj novih AI funkcija kako bi unapredio milione postojećih Galaxy telefona

Nakon što je u maju dodao niz novih AI alata starijim telefonima, Samsung se sada sprema da unapredi kamere i AI funkcije za nekoliko Galaxy uređaja putem svog One UI 6.1.1 ažuriranja

Samsung planira veliki broj novih AI funkcija kako bi unapredio milione postojećih Galaxy telefona

U nedavno objavljenom i prevedenom postu objavljenom na forumu zajednice kompanije, predstavnik Samsunga je objasnio da će nekoliko novih funkcija, koje su trenutno ekskluzivne za Samsung Galaxy Z Fold 6 i Z Flip 6, biti dostupne i starijim telefonima.

Ove funkcije će biti dostupne za sledeće uređaje:

  • Galaxy S22 serija
  • Galaxy S23 serija (uključujući S23 FE)
  • Galaxy S24 serija
  • Flip 4 i Fold 4
  • Fold 5 i Flip 5
  • Galaxy Tab S8 i Tab S9

Izgleda da Galaxy S21 neće biti uključen, što se čini kao obrazac koji stiže sa ovim AI ažuriranjima.

Postojeći Samsung Galaxy telefoni novijeg datuma dobijaju veliki broj AI funkcija

Još uvek nije poznato kada će ove funkcije biti dostupne, ali OS ažuriranje je već dostupno na najnovijim preklopnim telefonima kompanije Samsung. Što se tiče funkcionalnosti, različiti uređaji će imati pristup određenim AI alatima. Kompletna lista funkcija obuhvata sledeće mogućnosti:

  • Auto Zoom – automatski prilagođava nivo zuma kada prepozna ljude i kućne ljubimce (Flip 5)
  • Flex Camcorder – koristi flex mod za snimanje poput kamkordera (Flip 5)
  • Instant Slow-mo – koristi AI za dodavanje usporenog snimanja bilo kom video zapisu (Fold5/Flip5, Galaxy S23 serija, Galaxy Tab S9 serija)
  • Portrait Studio – pretvara slike ljudi u crteže nalik na crtane filmove (Fold4/Flip4, Fold5/Flip5, Galaxy S22/S23/S24 serija, Galaxy S23FE, Galaxy Tab S8/9 serija)
  • Sketch To Image – pretvara ručno nacrtane skice u AI generisane slike (Fold4/Flip4, Fold5/Flip5, Galaxy S22/S23/S24 serija, Galaxy S23FE, Galaxy Tab S8/9 serija)
  • Live Effect – stvara 3D slike i dodaje dubinu na 2D fotografijama (Fold4/Flip4, Fold5/Flip5, Galaxy S22/S23/S24 serija, Galaxy S23FE, Galaxy Tab S8/9 serija)
  • Motion Clipper – pravi animirane gifove i stikere iz pokretnih slika (Fold4/Flip4, Z Fold5/Flip5, Galaxy S22/S23/S24 serija, Galaxy S23FE, Galaxy Tab S8/9 serija)
  • Overlay Translation – prekriva prevedeni tekst preko originalne slike (Fold4/Flip4, Z Fold5/Flip5, Z Fold6/Flip6, Galaxy S22/S23/S24 serija, Galaxy S23FE, Galaxy Tab S8/9 serija)
  • Expert RAW podrška (Galaxy S23/S24 serija)

Prema postu na Samsung forumu, Galaxy S21 neće dobiti nijedan od ovih AI alata, iako bi mogao dobiti One UI 6.1.1 ažuriranje bez ovih funkcija. Ovo nije prvi put da je S21 serija izostavljena iz Galaxy AI ažuriranja funkcija.

Tokom poslednjeg većeg Galaxy AI ažuriranja za starije uređaje, Galaxy S21 serija je dobila samo Circle to Search i propustila je generativno uređivanje slika, Live Translate i druge funkcije koje su stigle na druge uređaje. Samsung je u maju izjavio da je razlog zašto neki stariji i slabiji telefoni neće dobiti Galaxy AI funkcije jeste kompatibilnost.

Ovo je verovatno jednako poslovna odluka koliko i hardverska realnost. Zanimljivo je da to znači da je Galaxy S22 prelomna tačka za ljude koji žele da kupe stariji uređaj i uštede novac. Dok Galaxy S23 pruža najbolji balans između cene, funkcija i preostalih godina softverskih ažuriranja, piše Forbes.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi