Samsung predstavlja novi ToF senzor i novi senzor glavnog zatvarača za AR/VR naočare i telefone

Samsung je dodao dva nova senzora svojoj ISOCELL Vizion liniji. Prvi je ToF senzor koji meri udaljenost do objekata, a drugi senzor glavnog zatvarača slike

Samsung predstavlja novi ToF senzor i novi senzor glavnog zatvarača za AR/VR naočare i telefone

Samsung je dodao dva nova senzora svojoj liniji ISOCELL Vizion. Prvi je senzor ToF senzor koji meri udaljenost do objekata, a drugi je senzor glavnog zatvarača.

Krenimo od Samsung ISOCELL Vizion 63D. Ovo je prvi senzor u industriji sa integrisanim ISP za dubinsko prepoznavanje, pa može sam obavljati izračunavanja umesto da se oslanja na dodatni čip. To smanjuje potrošnju sistema za do 40% u poređenju sa prethodnim Vizion 33D senzorom, javlja SamMobile.

63D može snimati informacije o dubini od 320 x 240 piksela pri brzini do 60fps, a takođe podržava režim od 640 x 480 piksela. To je indirektni ToF senzor, što znači da meri promenu faze između emitovanog i primljenog svetla, čime se postiže preciznije merenje. Ovo je senzor od 1/6.4 inča sa pikselima veličine 3.5µm.

Senzor podržava flood i spot osvetljavanja – prvi pruža visoku rezoluciju na kratkom opsegu od 5m (16ft), dok drugi produžava maksimalni opseg na 10m (33ft) uz smanjenje rezolucije. Senzor je izgrađen sa tehnologijom raspršavanja s poleđine (BST), što ga čini osetljivijim na infracrveno svetlo koje koristi.

Samsung ISOCELL Vizion 63D će se koristiti u servisnim i industrijskim robotima, kao i u XR uređajima i prepoznavanju lica. XR (tj. AR i VR) je takođe glavna tačka fokusa i za drugi senzor.

ISOCELL Vizion 931 je senzor glavnog zatvarača. Tipično, senzor slike se očitava red po red – ali to znači da bi objekat koji se brzo kreće pomerio između redova. To se takođe odnosi i na kameru ako se brzo pomera. Na bilo koji od ovih načina dobijate efekat rolanja zatvarača, što čini zadatke prepoznavanja slike težim jer softver mora da pegla izobličenu sliku.

Vizion 931 je senzor glavnog zatvarača, što znači da se svi pikseli hvataju odjednom, bez izobličenja. Ovo je senzor od 640 x 640 piksela koji se može koristiti za prepoznavanje irisa, praćenje očiju, kao i prepoznavanje lica i gestova u headset uređajima poput XR naočara.

Takvi uređaji verovatno će zahtevati više od jednog senzora, pa je Samsung implementirao nešto što se zove “multi-drop” koji omogućava povezivanje do četiri senzora Vizion 931 sa jednim kablom, što pojednostavljuje povezivanje proizvoda.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi