Samsung razvija tablet i laptop sa savitljivim ekranom

Osim telefona sa savitljivim ekranima, južnokorejski tehnološki gigant Samsung razvija tablet i laptop sa savitljivim ekranom, potvrdio jedan od rukovodilaca

Samsung razvija tablet i laptop sa savitljivim ekranom

Tek što su savitljivi telefoni postali naša svakodnevnica kompanije su već krenule korak dalje, a jedna od njih je i ona iz Južne Koreje. Naime, Samsung razvija tablet, a izgleda i laptop računare sa savitljivim ekranom, potvrdio je TM Roh, predsednik odeljenja mobilnih telefona u kompaniji, piše Gagadget.

Naime, on je ovo još krajem jula ove godine potvrdio u intervjuu za The Independent, rekavši da ono što je primenjeno na telefone, sada treba da se proširi na tablet i laptop računare.

Savitljivi tablet i dalje mora da bude tanak i lagan kako bi bio prenosiv, ali mora da bude jak, kako bi mogao da se koristi bez brige, naglašava Roh dodajući da u tu svrhu ulažu mnogo resursa.

O eventualnom datumu lansiranja nije bilo reči, s obzirom na to da je rukovodilac dao birokratski odgovor koji ne otkriva konkretnije planove. Samsung će, kako kaže, lansirati ove uređaje samo “kada bude spreman da potrošačima isporuči značajne inovacije”.

Inače, Samsung je prijavio patent za sklopivi tabet pod nazivom Galaxy Fold Tab koji ukazuje na uređaj sa ekranom koji se može preklopiti prema unutra ili spolja. Na osnovu njega, insajderi su napravili rendere koji prikazuju kako bi ovaj uređaj mogao da izgleda.

Međutim, ne treba zaboraviti da patenti često, ipak, ne pređu u zvaničan u proizvod. Prema nepotvrđenim informacijama koje su se pojavile ranije ove godine, kompanija će navodno objaviti sklopivi tablet već ove godine, ali bez preciznijeg okvira u kom mesecu bi to moglo biti.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi