Samsung započinje proizvodnju svog najbržeg SSD-a za PC

Samsung počinje masovnu proizvodnju svog najbržeg PCIe 5.0 SSD-a, PM9E1, sa brzinama do 14,5 GB/s i kapacitetom do 4 TB, namenjenog AI PC računarima

Samsung započinje proizvodnju svog najbržeg SSD-a za PC

Samsung je najavio da započinje masovnu proizvodnju svog najbržeg SSD-a za PC računare. Uređaj je baziran na PCIe 5.0 tehnologiji, model PM9E1, prema tvrdnjama kompanije, ima najveći nivo performansi, kao i najveći kapacitet SSD uređaja sa PCIe 5.0 specifikacijama u industriji.

Samsung je naveo da je SSD izgrađen na 5 nm kontroleru i 8. generaciji V-NAND tehnologije. Njegova svrha je pružanje “snažnih performansi i poboljšane energetske efikasnosti, što ga čini optimalnim rešenjem za AI PC računare.”

PM9E1 pruža brzinu čitanja od 14,5 GB/s i brzinu pisanja od 13 GB/s, omogućavajući rad sa mnoštvom aplikacija koje zahtevaju veliku količinu podataka za veštačku inteligenciju.

Samsung će ponuditi PM9E1 u različitim kapacitetima, uključujući 512 GB, 1 TB, 2 TB i 4 TB. 

Nekoliko sigurnosnih protokola, uključujući Secure Channel, Device Authentication i Firmware Tampering Attestation, primenjuje se na ovom SSD radi bolje zaštite podataka.

Samsung će PCIe 5.0 rešenje prvo ponuditi globalnim proizvođačima PC računara. Kasnije, ono bi trebalo da stigne na tržište PC komponenti, ali tek nakon što PM9E1 dobije atraktivnije ime, poput 1090 PRO ili slično, prenosi GSM Arena.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi