Satelitska komunikacija i Wi-Fi 7 na Samsung Galaxy telefonima

Samsung nikako ne planira da zaostane za konkurencijom.

Ma kako to da Apple ima, a da Samsung nema, ne može. Trka između najljućih rivala se nastavlja, a čini se da su ove kompanije, pored kamere rešili da brže-bolje u svoje “flagship” mobilne telefone implementiraju jednu od zanimljivijih funkcionalnosti iz aktuelne, četrnaeste serije iPhone uređaja. Međutim, kako prenosi Wccftech, ni to nije sve.
Satelitska komunikacija
Nakon što je kompanija Apple na svojim iPhone 14 modelima predstavila mogućnost slanja poruka putem satelitske konekcije u kriznim situacijama, Samsung je izgleda dobio inspiraciju pa se već govori o tome kako bi upravo ova kompanija mogla da bude sledeća koja će predstaviti mobilni telefon sa takvim mogućnostima svojoj publici, normalno, samo za svoje premijum uređaje.
Samsung S22
Naravno, ne smemo zaboraviti Huawei koji je takvu funkcionalnost predstavio tik pre Apple na svojim Mate 50 mobilnim telefonima, ali to su već tehnikalije. Informacije dolaze od insajdera Ricciolo, ali u ovom trenutku ne postoje podrobniji podaci o tome kada se može očekivati da Samsung ovo uradi niti na kojim tačno modelima bi ova kompanija odlučila da omogući satelitsku konekciju. Ali, da stiže, u to smo uvereni, jer ne bi Samsung dozvolio da zaostaje za najvećim konkurentom na svetskom tržištu.
Wi-Fi 7 konektivnost
Iako su zakasnili na igranku oko satelitske konektivnosti, Samsung bi mogla postati prva kompanija koja će u jednom od svojih mobilnih telefona predstaviti Wi-Fi 7 vid povezivanja uređaja na internet, i to na Galaxy S24 liniji uređaja. Sama tehnologija koju će Samsung implementirati u svoje telefone trebalo bi da podržava kanale na frekvenciji od 300 MHz, kao i QAM (“quadrature amplliture modulation) tehnologiju koja doprinosi najmanje 2,4 puta većim brzinama u odnosu na Wi-Fi 6 konekciju (brzine od maksimalnih 40 Gbps). Pa kad već nismo prvi na satelitu, da budemo prvi na “vajfaju”.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi