Sledeći Mac Mini bi mogao biti dovoljno mali da zameni vaš laptop

Mac Mini bi uskoro mogao postati ultra-prenosivi računar koji može zameniti laptop, uz izrazito kompaktni dizajn i moćne M4 čipove

Sledeći Mac Mini bi mogao biti dovoljno mali da zameni vaš laptop

Mac Mini je na putu da postane najprilagodljiviji „desktop“ PC na svetu.

Brzo se približavamo sezoni novih Mac računara, a Mac Mini je spreman za osveženje. Trenutni modeli i dalje koriste M2 seriju čipova, pa će Apple verovatno preskočiti M3 i direktno preći na M4 seriju. Kao da unapređenje specifikacija nije dovoljno uzbudljivo, najnovije glasine sugerišu da Apple planira još više smanjiti dimenzije novih Mac Mini modela.

Ultra-prenosivi dizajn mogao bi učiniti Mac Mini najprilagodljivijim desktop računarom na svetu, pogotovo ako postane dovoljno mali da stane u džep. Može li Mac Mini te veličine zameniti vaš laptop?

Mac Mini se još više smanjuje i dobija unapređenje

Apple događaj na kome će lansirati novu seriju M4 Mac računara je praktično tu, pred vratima, pa su glasine o celokupnoj liniji Mac računara sve glasnije. Mark Gurman iz Bloomberga podelio je prognozu u vezi lansiranja M4 računara koja bi trebalo da se desi u nedelju, uključujući potpuno redizajnirani Mac Mini, čije je izdanje zakazano za 1. novembar. Sve ovo prate značajne promene koje je Gurman otkrio još u avgustu, opisujući M4 Mac Mini kao „najmanji Apple računar ikada“. Potencijalno bi mogao biti kompaktan kao Apple TV hub.

Na prvi pogled, možda je teško zamisliti „redizajnirani“ Mac Mini jer je njegov trenutni dizajn prilično jednostavan. To je pljosnata, kvadratna kutija sa zaobljenim ulgovima i Apple logom na vrhu i portovima pozadi — bez ekrana, tastature ili miša u paketu.

Mini je zamišljen kao ultra-kompaktni desktop PC minimalističke pojave. Međutim, ako postane značajno manji nego što već jeste, Mini bi mogao dobiti novi nivo prilagodljivosti, koji bi ga mogao učiniti iznenadnom pretnjom MacBook-ovima (i ostalim Windows PC laptop računarima).

Može li Mac Mini zameniti vaš laptop?

Džepni Mac Mini postaje zanimljivo pitanje: ako je desktop PC dovoljno mali da ga nosite u torbi ili džepu, može li zameniti vaš laptop? Mogli biste jednostavno isključiti Mac Mini sa monitora u svojoj kućnoj kancelariji, staviti ga u ranac i priključiti ga na radnom stolu u kancelariji.

Prijavi se na nedeljni Benchmark newsletter
Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Naravno, Mac Mini nema svoj ekran, tastaturu ili miša kao laptop. Bilo bi potrebno da ga priključite na te periferije da biste ga koristili, osim ako ga ne uparite sa prenosnim monitorom. Međutim, ako uglavnom koristite laptop kao zamenu desktop PC tako što ga povezujete na eksterni monitor, Mac Mini bi mogao biti razumna zamena.

Mini košta znatno manje od većine laptopova. Trenutno počinje sa cenom od 499 dolara, dok MacBook Air počinje od 899 dolara. Specifikacije osnovnih modela su gotovo identične, ali osnovni Mac Mini ima blagu prednost zahvaljujući svom 10-jezgarnom grafičkom procesoru. Dakle, postoji realna mogućnost da bi ultra-prenosivi Mac Mini mogao biti bolji izbor za mnoge korisnike.

Međutim, još uvek nismo stigli do tog trenutka. Postojeći Mac Mini je otprilike veličine i težine jednog tablet računara (iako kvadratnog oblika). To du prilično prenosive dimenzije, ali nešto veličine poput starog GameBoy Advance SP-a, svakako bi još više podiglo prenosivost Mac Mini-a i to na jedan potpuno novi nivo. Mogli biste nositi svoj desktop PC u džepu jakne i preskočiti torbu za laptop! Moraćemo da sačekamo i vidimo koliko će novi Mac Mini biti mali kada se pojavi kasnije ove godine, najverovatnije početkom novembra, piše Laptop.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi