Sledeći Samsung Galaxy Z Fold6 biće tanji, lakši i sa oštrijim ekranom

Iako su Samsung savitljivi telefoni među najboljima na tržištu, debljina i težina nisu baš za primer, pa će Samsung Galaxy Z Fold6 navodno biti tanji i lakši

Sledeći Samsung Galaxy Z Fold6 biće tanji, lakši i sa oštrijim ekranom

Uprkos tome što su predvodnici na tržištu, Samsung savitljivi telefoni i dalje se muče sa pojedinim stvarima, među kojima su svakako težina i debljina. Zbog toga će navodno sledeći, Galaxy Z Fold6 biti ne samo tanji i lakši, već će imati i oštrije ekrane, odnosno bolju rezoluciju, kako spoljašnjeg, tako i unutrašnjeg ekrana.

Pravi primer ove problematike pokazuje upoređivanje sa konkurentima na tržištu kada su u pitanju diemnzije. Tako je Galaxy Z Fold5 težak 253 grama i debeo 13,4 mm, dok OnePlus Open i Huawei Mate X5 teže 239, odnosno 243 grama. Oba suparnika su tanka, i njihova debljina iznosi 11,7 odnosno samo 11,1 milimetar.

Zbog toga su preklopni uređaji južnokorejske kompanije nailazili na kritike, a one su izgleda ne samo prihvaćene, već Samsung radi na tome da donese poboljšanja na ovom polju. Insajderi kao što je IceUniverse sa društvene mreže Twitter (X) kažu da će Galaxy Z Fold6 težiti 239 grama i imaće 12,11 mm u debljini kada je preklopljen, a 5,6 mm kada je otvoren. To znači da će predstojeći preklopni telefon biti lakši za 14 grama i tanji za 1,3 milimetra u poređenju sa svojim prethodnikom, što nije zanemarljivo poboljšanje.

Osim toga, on još i tvrdi da će Galaxy Z Fold6 imati unutrašnji ekran dijagonale 7,6 inča sa odnosom stranica 7:6 i spoljašnji ekran dužine dijagonale 6,3 inča sa odnosom stranica 22:9. U odnosu na to, Galaxy Z Fold5 ima unutrašnji ekran od 7,6 inča sa odnosom stranica 5:6 i spoljašnji ekran dijagonale 6,2 inča sa odnosom stranica 23,1:9.

To znači da će unutrašnji ekran Galaxy Z Fold6 biti iste veličine kao i Galaxy Z Fold5, ali sa kraćim i širim odnosom stranica. Njegov ekran-poklopac će biti veći za 0,1 inč i imaće širi odnos stranica od svog prethodnika. Uz to, i rezolucija oba ekrana je navodno poboljšanja, tvrdi insajder.

To je takođe stavka gde je konkurencija bila nešto bolja od ove kompanije, uzevši u obzir da telefoni kao što je Huawei Mate X5 ili Vivo X Fold 3 Pro nude ekrane sa većom gustinom piksela. Dakle, još jedno područje u kome je Samsung pomalo zaostajao, ali je sada odlučan da i to promeni.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi