Sledeći veliki Apple projekat bi mogao biti tabletop Robot – iPad

Apple navodno radi na robotizovanom uređaju sa iPad ekranom koji se naginje i rotira za 360 stepeni, sa ciljem lansiranja do 2026. godine, po ceni od oko 1.000 dolara

Sledeći veliki Apple projekat bi mogao biti tabletop Robot – iPad

Apple navodno radi na novom robotizovanom uređaju koji će moći da naginje i rotira svoj ekran za 360 stepeni. Apple ima “tim od nekoliko stotina ljudi” angažovanih na novom projektu koji spaja ekran u stilu iPad-a sa robotskom rukom koja koristi aktuator za naginjanje gore-dole i rotiranje ekrana.

Ovaj uređaj uređaj koji podseća na pametni stočić, mogao bi imati višestruku namenu, omogućavajući vam kontrolu pametnog doma, prisustvovanje video konferencijama, nadgledanje sigurnosti u kući i još mnogo toga.

Tokom poslednjih nekoliko meseci pristizalo je više glasina o tome da kompanija Apple aktivno istražuje kućnu robotiku, a sada Bloomberg navodi da projekat napreduje pod vođstvom Kevina Lyncha, potpredsednika za tehnologije u Apple-u.

Izvori tvrde da kompanija planira lansiranje ovog uređaja u periodu 2026. ili 2027. godine i da bi uređaj mogao koštati oko 1.000 dolara.

Prijavi se na nedeljni Benchmark newsletter
Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Novi robo-tablet će navodno biti sposoban da odgovara na komande koristeći Siri ili funkcije unutar Apple Intelligence sistema, kao što je „pogledaj me“, a koja bi mogla da nagne ekran kako bi se okrenuo ka korisniku tokom video poziva. Apple trenutno testira modele koji koriste „prilagođenu verziju“ iPadOS-a, prenosi The Verge.

Ova inicijativa dolazi nakon otkazivanja njihovog najavljenog Apple projekta automobila i lansiranja skupog Vision Pro uređaja ranije ove godine, što bi učinilo Apple novim tehnološkim gigantom koji se upušta u oblast kućne robotike — setite se Samsung Ballie robota?

U međuvremenu, Amazon je nedavno obustavio poslovnu verziju svog Astro robota, nakon glasina o velikom unapređenju korišćenjem generativne veštačke inteligencije koja je u pripremi.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi