Snapdragon 4 Gen 2 čipset debituje u Redmi 12 5G telefonu

Xiaomi je lansirao Redmi 12 5G, prvi pametni telefon sa Snapdragon 4 Gen 2 čipsetom, prvo stiže u Indiju, a onda i u druge regione sa drugačijim nazivima

Snapdragon 4 Gen 2 čipset debituje u Redmi 12 5G telefonu

Kineska kompanija danas je zvanično objavila svoj Redmi 12 5G pametni telefon u kome debituje Snapdragon 4 Gen 2 čipset sa boljom 5G podrškom. Prodaja ovog telefona kreće u Indiji u petak, ali kako piše AndroidAuthority, telefon će kasnije biti dostupan i u drugim regionima, ali rebrendiran u Redmi Note 12R ili POCO M6 Pro 5G sa manjim kozmetičkim promenama.

Novi Qualcomm čip je glavna karakteristika na ovom uređaju, jer donosi poboljšanja u odnosu na svoje prethodnike Snapdragon 4 Gen 1 i Snapdragon 695 SoC, posebno kada je u pitanju 5G podrška. Velika promena koja ga obeležava je i prelazak sa TSMC 6 nm, na Samsung 4 nm proizvodnni proces, što bi trebalo da donese promenu u efikasnosti.

Ono što izdvaja ovaj telefon biće i njegova relativno niska cena za uređaj sa boljom 5G podrškom od oko 145 do 190 dolara, u zavisnosti od različitih verzija konfiguracije radne i memorije za čuvanje podataka koju pruža.

On će biti dostupan u verzijama sa 4/6/8 gigabajta LPDDR4X radne memorije kao i 128/256 GB UFS 2.2 memorije za čuvanje podataka, sa mogućnošću proširenja preko microSD kartice do 1 TB preko hibridnog SIM slota. Podržava ga baterija jačine 5000 mAh koja se može puniti na 18 W, a u pakovanju dolazi USB-C punjač snage 22,5 W.

Ekran telefona je FHD+ LCD veličine 6,79 inča sa brzinom osvežavanja od 90 Hz, na kome postoji Corning Gorilla Glass zaštita na prednjoj strani. Na njegovoj zadnjoj strani postoji staklo koje pruža drugačiji osećaj prilikom držanja u ruci.

Operativni sistem na kom će raditi biće Android 13 sa MIUI 14 verzijom, a telefon ima IR podršku rada kao daljinski upravljač, IP53 rejting i 3,5 mm džek za slušalice.

Mogućnosti kamera dolaze sa glavnom jedinicom 50 MP f/1.8 i makro kamerom sa senzorom od 2 MP i f/2.4 umesto ultraširoke od 8 MP koja karakteriše ovakav 4G telefon. Na prednjoj strani nalazi se selfi kamera sa 8 MP f/2.0 i 1,12 µm piksela.

Uređaj je trenutno dostupan u beličastoj, plavoj i crnoj boji odnosno Moonstone Silver, Pastel Blue i Jade Black nijansama.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi