Xiaomi Redmi Note 12R je prvi telefon sa Snapdragon 4 Gen 2 čipom

Nedavno objavljeni Qualcomm Snapdragon 4 Gen 2 mobilni čipset, namenjen za telefone srednjeg opsega već sada debituje u Xiaomi Redmi Note 12R telefonu

Xiaomi Redmi Note 12R je prvi telefon sa Snapdragon 4 Gen 2 čipom

Iako se očekivalo da će se novi Qualcomm Snapdragon 4 Gen 2 čipset u telefonima naći tek u drugoj polovini godine, on već sada debituje na Xiaomi Redmi Note 12R telefonu koji je lansiran u Kini, piše GSM Arena.

Ovaj telefon, tako, predstavlja prvi uređaj lansiran sa najnovijim Qualcomm čipom srednje klase, a neke od njegovih specifikacija su objavljene tokom prošle nedelje.

Uz čipset koji donosi manju potrošnju energije i malo bolje performanse, doduše bez podrške za 4K video, ovaj telefon deli većinu specifikacija sa nedavno objavljenom Redmi 12 serijom.

Naime, on ima IPS LCD ekran veličine 6,79 inča sa FHD+ rezolucijom i brzinom osvežavanja od 90Hz. Na prednjoj strani telefona se nalazi izrez za selfi kameru koja ima 5 MP. Dok je sa druge strane telefona kamera sa 50 MP i objektivom f/1.8, zajedno sa marko modulom koji ima 2 MP.

Redmi Note 12R dostupan je u konfiguraciji radne i memorije za skladištenje u odnosima: 4/128 GB, 6/128 GB, 8/128 GB kao i 8/256 GB. Uz to, on ima podršku i za microSD karticu za proširenje memorije za čuvanje podataka.

Podržava ga baterija od 5000 mAh sa podrškom za punjenje od 18 W, ima MIUI 14 operativni sistem, zasnovan na Android 13 verziji. On je u trenutno dostupan samo u Kini i to u crnoj, plavičastoj i beličastoj boji, a prate ga cene od 150 do 250 dolara.

Xiaomi i dalje nije objavio da li će proširiti tražište van Kine kada je u pitanju ovaj mobilni telefon.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (1)
  1. "Promene" u odnosu na Snap 4 gen 1: GPU od Adreno 619 spušten na Adreno 613, Bluetooth spušten od 5.2 na 5.1, Wifi antenna spuštena od 2x2 na 1x1, kamera spuštena sa triple isp na dual isp ... Snapdragon 4 gen 2 je propast od procesora i za izbegavanje u širokom luku. Apsolutno smeće od procesora čak i u odnosu na prethodnu generaciju istog koji je zbog svega navedenog očigledno bolji procesor. Ne preporučujem kupovinu, biće daleko boljih telefona u istom cenovnom rangu sa boljim procesorima sigurno.

Pridruži se diskusiji
Komentari su zatvoreni.
Možda vam se svidi