Snapdragon 6s Gen 3 je ništa drugo do poboljšana verzija Snapdragon 695 čipseta, priznao Qualcomm

Snapdragon 6s Gen 3 deli mnoge sličnosti sa Snapdragon 695, uključujući arhitekturu i proizvodni proces. Previše da bi bilo slučajno.

Snapdragon 6s Gen 3 je ništa drugo do poboljšana verzija Snapdragon 695 čipseta, priznao Qualcomm

Qualcomm je pre samo nedelju dana zvanično predstavio Snapdragon 6s Gen 3, ali se ispostavilo da je to više osvežena verzija Snapdragon 695 nego potpuno novi čipset. Ova objava izazvala je pomešane reakcije među ljubiteljima ovog brenda i stručnjacima u industriji.

Snapdragon 6s Gen 3 deli mnoge sličnosti sa Snapdragon 695, uključujući arhitekturu i proizvodni proces. Izgrađen na 6nm TSMC čvoru, Snapdragon 6s Gen 3 zadržava ista Kryo 660 CPU jezgra i Adreno 619 GPU kao i Snapdragon 695, obećavajući manja poboljšanja u performansama, ali ne i značajan skok unapred, piše GSM Arena.

Qualcommova odluka da ovaj čipset plasira kao deo serije 6s umesto kao novu generaciju izazvala je nedoumice o njihovoj strategiji. 6s Gen 3 je pozicioniran da ponudi blaga poboljšanja u odnosu na svog prethodnika, ali ne predstavlja značajnu nadogradnju. Ovaj pristup je kritikovan zbog potencijalnog obmanjivanja potrošača i proizvođača originalne opreme (OEM) koji očekuju značajnija unapređenja od novih proizvoda.

Koliko može Snapdragon 6s Gen 3?

Reakcije na ovu objavu su pomešane. Dok neki priznaju da Snapdragon 6s Gen 3 može pružiti isplativa rešenja za pametne telefone srednjeg opsega, drugi smatraju da Qualcomm samo rebrendira staru tehnologiju. Neki komentari ističu sve veću sklonost prema ponudi MediaTek-a u segmentu srednjeg opsega, koja se smatra inovativnijom i bolje vrednovanom.

Qualcommovo predstavljanje Snapdragon 6s Gen 3 potvrdilo je strategiju kompanije ka postepenim poboljšanjima u srednjem segmentu, a ne revolucionarnim inovacijama. Kako se tržište razvija, biće zanimljivo videti kako će ovaj pristup uticati na poziciju Qualcomm-a u konkurentnom tržištu čipseta srednje klase.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi