Qualcomm najavljuje i desktop računare sa Snapdragon čipovima

Na Computex događaju, Qualcomm otkriva planove za desktop računare sa Snapdragon X Plus i X Elite čipovima

Qualcomm najavljuje i desktop računare sa Snapdragon čipovima

Tehnološki svet nikada ne usporava, a nakon velike najave Surface i Copilot+ računara, trenutno je u toku Computex sajam u Tajpeju. Qualcomm je takođe prisutan i prirodno priča o svojoj novoj platformi.

Svi željno iščekujemo prve laptope sa novim čipovima, ali postoji jedna upadljiva praznina koja još nije popunjena. Sve što je do sada pokretano Snapdragon X Plus ili X Elite čipovima bili su laptopovi. Međutim, na svom Computex događaju, Qualcomm je potvrdio da to neće biti zauvek, piše Windows Central.

Bez ulaska u detalje o tome šta dolazi i koji će proizvođači hardvera to praviti, Qualcomm-ova prezentacija jasno pokazuje i all-in-one i mini PC. Ovo su verovatno samo generički oblici, a ne nagoveštaji stvarnog hardvera, ali je pokazatelj u kom pravcu idu. I malo je verovatno da bi Qualcomm u ovom kontekstu govorio o svom development kit-u.

Mnogi od ljubitelja računara su još od prve pojave M1 Apple Mac Mini sanjali o nečemu sličnom, ali u Windows verziji i deluje da će im želja uskoro biti i ispunjena. Laptopovi su važna i očigledna meta za nove čipove poput ovih, ali još uvek ima mnogo nas koji koristimo desktop računare za svakodnevni rad.

Apple je odličan primer, sa desktop linijom sa ARM-baziranim čipovima M-serije. Tu su Mac Mini, iMac, Mac Studio i Mac Pro, sve pokretano Apple Silicon-om.

Bilo bi nepromišljeno da Windows OEM-ovi ne razmotre desktop na neki način, čak i ako ćemo morati još malo da čekamo da vidimo šta će smisliti. Ovo je vrlo početak Windows-a na ARM-u, iako to zapravo nije početak. Ali je ponovo rođen i ovog puta će biti važan.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi