Snapdragon 7s Gen 3 procesor donosi AI funkcije i performanse na mobilne telefone sa pristupačnijom cenom

Snapdragon 7s Gen 3 donosi napredne AI funkcije, bolje performanse u segment cenovno pristupačnijih mobilnih telefona

Snapdragon 7s Gen 3 procesor donosi AI funkcije i performanse na mobilne telefone sa pristupačnijom cenom

Snapdragon 7s Gen 3 mobilna platforma je najnoviji je dodatak u “s” segmentu, koji koristi posebno izabrane karakteristike iz 7-serije kako bi Qualcomm-ove napredne tehnologije učinio dostupne svima, uključujući generativnu AI, mobilne igre, kameru naprednih mogućnosti i savršen video i još mnogo toga.

Platforma postiže novi nivo performansi u svom segmentu, sa skoro 20% poboljšanim CPU performansama zahvaljujući najnovijem Qualcomm Kryo CPU jezgru, do 40% ubrzanim GPU i preko 30% boljim AI performansama. Uz sve to je 12% štedljiviji po pitanju potrošnje energije.

Vodeći OEM proizvođači, uključujući Realme, Samsung, Sharp i Xiaomi, će u narednim mesecima uvesti Snapdragon 7s Gen 3 na svojim telefonima

Qualcomm Technologies je tokom jučerašnjeg dana predstavio Snapdragon 7s Gen 3 mobilnu platformu, nastavljajući zamah koji je postigao sa dosadašnjom „serijom 7“ čipsetova u nameri da korisnicima donese poboljšane mogućnosti i napredne funkcije u radu mobilnih telefona.

Nova platforma nudi generativne AI funkcije koje se izvršavaju na samom uređaju sa podrškom za velike jezičke modele (LLMs) kao što su Baichuan-7B, Llama 2 sa 1 B parametara i druge. Takođe podržava igranje najnovijih mobilnih igara, zahvaljujući poboljšanom Qualcomm Adreno GPU rešenju. Tu su i profesionalne mogućnosti za snimanje videa kamerom, kao što su 12-bitni trostruki ISP i 4K sHDR.

Snapdragon 7s Gen 3 će doneti najbolje iz 7-serije u viši srednji segment telefona, birajući vrhunske karakteristike 7-serije, uključujući podršku za AI na samom uređaju.

Izvor: Qualcomm

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi