Šta donosi Snapdragon 680?

Snapdragon 680 je primećen na Geekbenchu, a trebalo bi da bude još jedan solidan model za telefone iz srednjeg segmenta

Rani rezultati pokazuju da je Qualcommov Snapdragon 710 čipset već postao hit kod proizvođača. Međutim Qualcomm ima još čipova u pripremi. Snapdragon 680 je primećen na Geekbenchu, a trebalo bi da bude još jedan solidan model za telefone iz srednjeg segmenta.Izlistan je CPU sa šest jezgara, a najverovatnije se radi o 2+4 konfiguraciji, poput onoga što nude Snapdragon 650 i 808. Moguće je i da naziv čipseta nije finalizovan, jer je Snapdragon 710 nosio naziv “670”.Zbog ovoga je moguće da se radi o svedenijoj verziji Snapdragon 710 čipseta. Brzina radnog takta velikih jezgara (2.15GHz) se poklapa i sa Kryo 260 na S660 čipu kao i sa Kryo 4xx na S710 modelu.
Qualcomm Snapdragon 710 donosi premijum funkcije u telefone iz srednjeg segmentaMeđutim, single-core rezultati (1900 poena) su bolji od onoga koji je na testu ostvario S660 (1600), što sugeriše da se radi o novijoj, četvrtoj generaciji Kryo jezgara. Multi-core performanse su nešto niže nego kod S660, ali se ova razlika verovatno više vidi na benchmark testovima nego u realnom radu.U svakom slučaju, deluje kao da se radi o dobrom nastavku Qualcommove linije čipova za telefone iz srednjeg segmenta.Izvor: GSMArena

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi