Stigli su AMD Zen 4 procesori - Detaljni test Ryzen 9 7950X i Ryzen 7 7700X (video)

Izašao je nestrpljivo očekivani naslednik AMD Zen 3 generacije desktop PC procesora u vidu najnovije Ryzen 7000 serije, a mi smo bili u Teksasu pre mesec dana na predpremijeri za novinare.

Veliko povećanje frekvencije kao i radne temperature govore u prilog činjenici da su u AMD-u ovog puta sve karte bacili na performanse koje su u proseku 30% bolje od prethodnika. Ipak, takav je utisak samo “na prvu” jer je novi Ryzen 7000 kralj efikasnosti, a to tako nadmoćno demonstrira ECO Mode funkcijom…
Kraj leta i početak jeseni je vreme kada veliki igrači u IT industriji predstavljaju svoje novitete. AMD je u američkoj državi Teksas, tačno tamo gde je Peca pre dve i po godine bio na promociji Ryzen 5000 Renoir serije procesora za laptop platformu, predstavio AMD Ryzen 7000 seriju. Praktično isto mesto, ali povod malo drugačiji – ovog puta desktop centralni processor baziran na Zen 4 jezgrima, Ryzen serije 7000 pod kodnim imenom Raphael. U pitanju je naslednik veoma uspešne Ryzen 5000 serije od koga se definitivno puno očekuje, u najmanju ruku da ponovi uspeh slavnog prethodnika.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi