Stižu Mac-ovi sa M4 procesorima i to ovim redosledom

Apple je ranije ove godine prvi put uveo novi M4 čip u iPad umesto u Mac. U nastavku donosimo kada se očekuje dolazak M4 čipa na Mac računare

Stižu Mac-ovi sa M4 procesorima i to ovim redosledom

Prema rečima Marka Gurmana iz “Bloomberg”-a, Apple planira da ove godine predstavi korisnicima nove MacBook Pro, iMac i Mac mini modele sa M4 serijom procesira. Gurman je prethodno najavio da će prvi M4 Mac računari biti predstavljeni na virtuelnom događaju već tokom oktobra.

Nakon toga, očekuje se da će MacBook Air, Mac Studio i Mac Pro biti poboljšani ugradnjom najnovijeg M4 procesora tokom 2025. godine.

Kompletan redosled lansiranja M4 Mac računara:

  • MacBook Pro 14″ i 16″ (M4, M4 Pro i M4 Max): ove godine (verovatno ovog meseca)
  • iMac (M4): ove godine (verovatno ovog meseca)
  • Mac mini (M4 i M4 Pro): ove godine (verovatno ovog meseca)
  • MacBook Air (M4): januar – mart 2025.
  • Mac Studio (M4 Max i M4 Ultra): sredina 2025.
  • Mac Pro (M4 Ultra): sredina 2025.

Rezultati testiranja na Geekbench 6 pokazali su da M4 čip u iPad Pro-u pruža do 25% bolje performanse u multi-core CPU scenariju rada u poređenju sa M3 procesorom prisutnim u nekoliko trenutnih Mac računara. M4 procesor je dostupan sa maksimalnom konfiguracijom od 10 CPU jezgara, dok M3 čip ima 8-jezgarni CPU. Apple još nije najavio M4 Pro, M4 Max ili M4 Ultra čipove.

Glasine sugerišu da će Mac mini dobiti svoj najveći redizajn od 2010. godine, dok se za ostale Mac uređaje ne očekuju veće promene u dizajnu, piše MacRumors.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi