Stižu OLED televizori sa kineskim panelima

Kineski proizvođači će pokušati da se takmiče, a čini se da su već spremni da poguraju sopstvenu OLED tehnologiju

Tržište OLED televizora je manje ili više zauzeto korejskim proizvođačima kao što su LG i Samsung. Njihovi partneri za displeje su oni koji snabdevaju OLED panelima i druge proizvođače tako da u osnovi imaju monopol na tržištu. Ipak, kineski proizvođači će pokušati da se takmiče, a čini se da su već spremni da poguraju sopstvenu OLED tehnologiju.
BONE, jedan od najvećih proizvođača displej panela u Kini, udružio se sa kompanijom Skyworth kako bi predstavili OLED TV. Skyworth je nedavno na 18. HighTech sajmu u Šenženu predstavio OLED TV, i to je prvi OLED TV koji je proizveden sa kineskim panelom. Skyworth izrađuje OLED televizore još od 2013. godine, ali im je do sada izvor za panele bio LG Display.
Ono što je značajno istaći je da kompanije planiraju da objave OLED televizore kako na kineskom, tako i na evropskom tržištu. Kineske kompanije planiraju da izgrade sopstveni imidž na tržištu na kome trenutno nije prevelika konkurencija.
LG 1mm Wallpaper OLED TV stiže 2017. godine (video)
Izvor: Ubergizmo

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi