Tanke pojedinačne pukotine na iPhone i Watch ekranu više nisu pokrivene standardnom Apple garancijom

Apple menja i zaoštrava politiku garancije za pojedinačne tanke pukotine na ekranu svojih iPhone i Watch mobilnih uređaja

Tanke pojedinačne pukotine na iPhone i Watch ekranu više nisu pokrivene standardnom Apple garancijom

Apple je ovog meseca napravio značajnu promenu u politici servisiranja, popravki i standardnih garancija za iPhone i Apple Watch uređaja. Prema nekoliko izvora, Apple više ne pokriva “pojedinačne tanke pukotine” u okviru standardne garancije za iPhone i Apple Watch. Umesto toga, ove popravke se sada tretiraju kao zahtevi za “slučajna oštećenja”, što podrazumeva proceduru gde korisnici moraju da plate popravku.

Do ovog meseca, važila je Apple politika koja je pokrivala garancijom slučajeve oštećenja od pojedinačnih tankih pukotina i tretirala takve situacije u okviru standardne garancije za korisnike iPhone-a i Apple Watch-a, pod uslovom da nema vidljivih drugih oštećenja ili jasne tačke udarca na uređaju koja je uzrokovala pukotinu.

Apple zaoštrava uslove standardne garancije za iPhone i Watch

Međutim, u izmenama uslova standardne garancije koje su podeljene Apple prodavnicama i ovlašćenim servisnim centrima ove nedelje, Apple je promenio svoju politiku, tako da sve instance pojedinačnih tankih pukotina više nisu pokrivene garancijom. Kada korisnik prijavi pojedinačnu tanku pukotinu kao simptom, servisni centar je obavezan da to obradi kao zahtev za slučajno oštećenje.

To znači da ćete morati da platite za popravku pojedinačne tanke pukotine, čak i ako nema drugih oštećenja ili tačke udarca na vašem uređaju. Trenutno, ova promena se odnosi samo na iPhone i Apple Watch. Apple i dalje pokriva popravke pojedinačnih tankih pukotina u okviru garancije za iPad i Mac.

Apple nije saopštio nikakav poseban razlog za ovu promenu. Istorijski gledano, ova politika je uvek bila donekle nedosledna u svojoj primeni, sa nekim prodavnicama i servisnim radionicama koje su bile fleksibilnije od drugih. Međutim, sa ovom promenom, servisni centri više nemaju tu mogućnost da izađu korisnicima u susret kod malih, slučajnih oštećenja, prenosi 9to5Mac.

Možete se informisati u vezi Apple cena zamene ekrana na njihovoj zvaničnoj web stranici.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi