TCL je prikazao 4K PC monitor sa osvežavanjem od 1000Hz, ali ne možete ga još kupiti

TCL CSOT tvrdi da njihov PC monitor ima frekvenciju osvežavanja od gotovo neverovatnih 1000Hz! I to nije sve, radi se o 4K monitoru.

TCL je prikazao 4K PC monitor sa osvežavanjem od 1000Hz, ali ne možete ga još kupiti

PC monitor je postajao sve veći i veći tokom proteklih godina. Istovremeno, frekvencija osvežavanja monitora je takođe značajno porasla. Mnogi korisnici uopšte, a posebno gejmeri, žele veće frekvencije osvežavanja kako bi im slika tokom igranja bila što glatkija.

Trenutno, PC monitor sa najvišom frekvencijom osvežavanja koji možete kupiti danas je Asus ROG Swift Pro PG248QP i radi se o 24-inčnom FHD LCD monitoru sa frekvencijom osvežavanja od 540Hz, što je zaista impresivno. Međutim, ove nedelje je TCL predstavio PC monitor za koji tvrdi da ima skoro duplo veću frekvenciju osvežavanja od Asus ROG monitora.

Kako je objavio Blur Busters na svom X nalogu, podružnica TCL-a pod nazivom TCL CSOT je prikazala prototip monitora na sajmu Display Week 2024 u San Hozeu, Kalifornija. TCL CSOT tvrdi da njihov monitor ima frekvenciju osvežavanja od gotovo neverovatnih 1000Hz.

Prvi PC monitor od 1000Hz, pa još u 4K!

Još interesantnije je to što TCL CSOT tvrdi da monitor radi u 4K rezoluciji. Mnogi su verovatno pretpostavljali da će monitor sa frekvencijom osvežavanja od 1000Hz prvo biti predstavljen u 1080p ili 1440p rezoluciji pre nego što pređe na 4K, piše Tom’s Hardware.

TCL nije otkrio mnogo informacija o ovom monitoru osim onoga što smo naveli. Nije poznata veličina ekrana, iako slike koje je Blur Busters napravio na događaju pokazuju da ima široki i zakrivljeni ekran. TCL nije naveo ni koji tip ekrana koristi ovaj monitor, iako je Blur Busters u kasnijoj objavi na X mreži napomenuo da je to LCD ekran.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi