Vivo X Fold+ ima veliku bateriju, Snapdragon 8+ Gen 1 i još zanimljivih unapređenja

Čipset i baterija deluju kao ozbiljan korak napred.

Standardni Vivo X Fold predstavljen je na proleće tekuće godine, a sada su se pojavile prve informacije o njegovom nasledniku koji će, kako prenosi GSMArena, doneti mala poboljšanja koja su u današnje vreme postala standardna priča za revidirane verzije aktuelnih mobilnih telefona (pa izgleda i onih na preklop).
Tehničke specifikacije
Originalni Vivo X Fold je telefon na preklop koji izgleda odlično, ima moćan sistem kamera i kvalitetnu “šarku” koja omogućava fini osećaj prilikom sklapanja i otvaranja. Međutim, zašto dobro kada može biti odlično izgleda je krilatica kojim se ova kompanija vodila kada je odlučila da svoj već veoma dobar preklopivi telefon načini još (malko) boljim. Odmah da budemo jasni, ova unapređenja daleko su od krucijalnih i nikako vas ne bi navela da kupite “Plus” verziju ukoliko već imate standardnu (a ni ukoliko nemate), ali da je Vivo X Fold+ kvalitetniji uređaj od svog nešto starijeg brata, to svakako stoji.
VivoXFoldSlike1.jpg
Koja su to glavna unapređenja u pitanju? Za početak, tu je unapređeni celokupni čipset koji je sada, a koji drugi nego Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1 koji je jednostavno brži i efikasniji u odnosu na standardni 8 Gen 1 čipset. Opet kažemo, neće vam ova nadogradnja promeniti život, ali kad je već tu… Pored toga, tu je i povećani kapacitet baterije (sa 4.600 mAh na 4.730 mAh), kao i podrška za brzo žično punjenje od 80 W. Ah, da, tu je još nova crvena boja telefona koja se ne vidi baš najbolje na fotografiji ispod.
VivoXFoldSlike2.jpg
Žao nam je da vas razočaramo, ali to je otprilike to, sve ostale specifikacije su iste. Interni ekran iste dijagonale od 8,03 inča i osvežavanjem od 120 Hz i eksterni ekran dijagonale 6,53 inča i sa istom brzinom vertikalnog osvežavanja. Tu je i 12 GB radne memorije, opcije za 256 GB ili 512 GB prostora za skladištenje podataka, kao i sistem od četiri glavne kamere (50 MP sa OIS, 12 MP sa dvostrukim zumom, 8 MP periskopska kamera sa petostrukim zumom i ultraširokougaona kamera od 48 MP). Što se tiče selfi kamere, i ona je ostala na rezoluciji od 16 MP.
VivoFoldAnTUTU.jpg
AnTuTu rezultati
Pored toga, pojavili su se i nezvanični rezultati AnTuTu testiranja prema kojima je ovaj telefon ostvario rezultat od 1.100.438, što je za 50.000 bolje od Xiaomi Mix Fold 2 telefona i daleko bolje od onoga što je ostvario Samsung Z Fold4. Brz jeste, ali da li vam se dopada?
VivoXFoldSlike3.jpg

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi