Vivo X serija: dizajn koji spaja jednostavnost i eleganciju

Pametni telefoni su neizostavan deo svakodnevnog života, njihova upotreba je mnogo veća od poziva i poruka, zbog čega Vivo stvara uređaje koji odgovaraju na svakodnevne potrebe korisnika.

Imajući u vidu da pametni telefoni imaju veliku upotrebnu vrednost za korisnike, Vivo X serija predstavlja filozofiju dizajna koji je orijentisan ka potrebama korisnika, što se ogleda u elegantnom i jednostavnom dizajnu.

Kroz čitavu flagship Vivo X seriju, kompanija je pravila kontinuirane i suptilne promene kako bi poboljšala korisničko iskustvo u čitavoj seriji. An Ren, direktor industrijskog dizajna u kompaniji Vivo navodi da je svaka promena rezultat uloženog truda, da svaka generacija proizvoda ima najmanje 400 test modela pre nego što dođe do finalne verzije. Zahvaljujući ovom procesu kompanija Vivo proizvodi uređaje koji odgovaraju ljudskoj intuiciji i svakodnevnim korisničkim iskustvima.

Dizajniran za jednostavnu i laku upotrebu

U skladu sa svojom filozofijom dizajna, osnovni cilj kompanije Vivo jeste stvaranje proizvoda koji se svojim dizajnom prilagođavaju potrebama korisnika u različitim situacijama. Za X seriju, Vivo je razvio inovativne načine za postavljanje novih komponenti sistema kamera, a pri tome je zadržan elegantan dizajn serije.

Da bi došlo do poboljšanja korisničkog iskustva, Vivo želi da novi, unapređeni dizajn kod korisnika probudi osećaj udobnosti prilikom držanja uređaja, čineći dizajn i elegantan izgled neizostavnim delom Vivo serije X. Prilikom uvođenja tehničkih inovacija u uređaje, Vivo je takođe posvećen unapređenju korisničkog iskustva i pojednostavljivanju svakodnevne upotrebe.

Elegantna rešenja za telefon bez otisaka

Svi telefoni Vivo serije X imaju rešenje za održavanje telefona čistim zahvaljujući tehnici protiv odsjaja na poleđini uređaja, koja stvara efekat mat stakla koje sprečava pojavu otisaka prstiju i mrlja. Poleđina određenih modela X serije napravljena je od veganske kože, koja je implementirana s namerom da poboljša teksturu telefona i učini ga otpornim na otiske prstiju. Veganska koža je takođe odabrana jer je izdržljivija od kože životinjskog porekla.

Vivo X – Moć suptilnih promena

Kroz X seriju, Vivo je nastavio da menja dizajn kako bi pojednostavio korisničko iskustvo i stvorio uravnotežen, ali suptilan dizajn koji je elegantan i vizuelno privlačan.

Za model X50, Vivo je premijerno predstavio prvi u industriji „Dual Tone Step“ dizajn, dodavši stepenastu strukturu modula kamere na zadnjoj strani uređaja kako bi se smanjila ukupna vizuelna debljina. Inspirisan dizajnom choker ogrlica, Vivo je predstavio tanku traku na vrhu uređaja iz serije X50, koja se sada nalazi na svim uređajima X serije.

Ove jednostavne ravne linije služe kao prepoznatljiva karakteristika dizajna Vivo uređaja i ističu pozicioniranje X serije kao vodećeg modela za vrhunsku fotografiju. Pri dizajnu, Vivo takođe uzima u obzir trendove životnog stila, kao i društveno okruženje u određenom trenutku. Na primer, X50 seriju, koja je predstavljena na početku COVID-19 pandemije je pored AG tehnike protiv odsjaja odlikovala i  plava boja sa namerom da korisnicima stvori opušteniju atmosferu tokom korišćenja uređaja.

Elegantan i tanak dizajn Vivo X60 serije najbolje se ogleda u X60 Pro modelu debljine 7,59 milimetara. Ovaj Vivo uređaj napravljen je sa ciljem da dodatno olakša upotrebu sa 3D zakrivljenim ekranom koji intuitivno, lako leži u ruci.

Sa svojim X70 uređajima, Vivo i dalje stavlja fokus na udobnost – X70 uređaj debljine  7,55 milimetara dizajniran je tako da korisnicima omogući lako i ugodno korišćenje. U X70 seriju, Vivo je takođe uključio toplije boje, poput jarko narandžaste kako bi razveselio ljude tokom perioda ograničenja uzrokovanih pandemijom.

U ovoj seriji, Vivo je takođe predstavio dizajn koji je inspirisan karakteristikama pejzaža koji se često viđaju u kineskim baštama, poznatiji kao Stepping Stone dizajn. U ovom slučaju dizajn je iskorišćen tako da postavka kamera na telefonu podseća na kamenje koje je postavljeno u plitkoj vodi da bi se napravila staza.

Serija X80 – najnovija serija u X liniji – ima prvi 3D ultrazvučni dvostruki senzor otiska prsta koji precizno identifikuje otiske prstiju korisnika za 0,2 sekunde, što čini otključavanje pametnog telefona lakšim i bržim, budući da korisnici otključavaju telefon 100 puta dnevno. Ultrazvučni senzori otiska prsta funkcionišu tako što mapiraju zvučne talase reflektovane pritiskom prsta, što daje tačnije očitavanje otisaka i može pomoći da se poveća tačnost identifikacije otiska prsta kada su šake znojave ili masne. Ovo ima za cilj ne samo da ubrza, već́ i da korisnicima olakša otključavanje u različitim situacijama.

Izvor: PR tekst

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi