Vreme je da se srednja klasa telefona otarasi UFS 2.2 skladišta

Ako UFS 2.2 nije dovoljan, a UFS 4.0 je previše, gde je zlatna sredina? Nikakav problem, svi znamo odgovor na ovo pitanje

Vreme je da se srednja klasa telefona otarasi UFS 2.2 skladišta

Dok pametni telefoni nude mnogo više od samih specifikacija, ponekad jedna karakteristika može značajno uticati na celokupno iskustvo. Kod mnogih telefona srednje klase, postoji jedan upadljiv problem koji često kvari inače solidan uređaj: korišćenje sporih standarda skladišta, posebno UFS 2.2. U 2024. godini, krajnje je vreme da se oprostimo od UFS 2.2 ili da ga svedemo samo na budžetske uređaje.

Kao što već znamo, UFS 2.2 nudi maksimalnu brzinu od 600MB/s. Nasuprot tome, vodeći UFS 4.0 standard nudi brzine do 2.900MB/s — gotovo pet puta brže. Iako je nerealno očekivati da uređaji srednjeg ranga usvoje UFS 4.0, UFS 2.2 jednostavno ne zadovoljava današnje zahteve, posebno za pametne telefone višeg srednjeg ranga.

Ako UFS 2.2 nije dovoljan, a UFS 4.0 je previše, gde je zlatna sredina? UFS 3.0 izgleda kao pravo rešenje. Uzmimo za primer Samsung Galaxy Note 10+ iz 2019. godine, koji je još tada imao UFS 3.0 skladište sa brzinama od 1.450MB/s — više nego dvostruko brže od UFS 2.2.

Ipak, izbor UFS skladišta često zavisi od mogućnosti čipseta. Na primer, Snapdragon 7+ Gen 3 podržava UFS 4.0, dok Snapdragon 7 Gen 3 doseže maksimalno do UFS 3.1. Ovo pokazuje i da su neki sveže objavljeni uređaji mogli koristiti UFS 3.1 skladište, samo da su to proizvođači postavili kao prioritet.

UFS 2.2 je zreo za uslovnu penziju

Na kraju, odluka o korišćenju sporijeg skladišta gotovo uvek izgleda kao namerna, i to kao po pravilu da bi se spustila maloprodajna cena uređaja. Verujemo da je ipak krajnje vreme da proizvođači daju prioritet performansama i prihvate superiornije opcije, a UFS 2.2 ostavimo za budžetske uređaje ili ga potpuno izbacimo.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi