Windows 10 na ARM procesorima već zainteresovao proizvođače računara

Microsoft je nedavno najavio da će počevši od sledeće godine, Windows 10 raditi na Qualcomm-ovim Snapdragon procesorima, jer radi na donošenju operativnog sistema na ARM čipove

Microsoft je nedavno najavio da će počevši od sledeće godine, punokrvni Windows 10 raditi na Qualcomm-ovim Snapdragon procesorima, jer radi na donošenju operativnog sistema na ARM čipove, sa namerom da se ponudi puno iskustvo na širokom spektru uređaja.
Ipak, čini se da je Windows 10 ARM već privukao pažnju proizvođača računara, a Digitimes citira izvore iz lanca snabdevanja koji poručuju da su pojedini proizvođači već počeli razvoj i testiranje laptopova i tableta sa Qualcomm-ovim procesorima. Ovi proizvodi bi trebalo da budu pokrenuti u drugoj polovini sledeće godine, tvrdi isti izveštaj, a proizvođači su posebno zadovoljni trajanjem baterije i troškovima koje generiše puna verzija Windowsa 10 na ARM čipovima.
Svakako da je prerano reći da li će Windows 10 na ARM čipovima biti uspešan ili ne, ali je očigledno da proizvođači računara ne žele da zakasne. Microsoft kaže da je malo verovatno da će postojeći uređaji podržati novu implementaciju i pokretati pun Windows 10, tako da će najverovatnije Windows 10 na ARM čipovima biti dostupan počevši od Snapdragon 835 procesora.
Prvi korak ka Surface Phone: pogledajte kako pun Windows 10 radi na Snapdragonu 820
Izvor: Digitimes
Sve informacije vezane za Microsoft, možete pogledati na našem Microsoft hub-u 
 

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi