Xiaomi postavlja rekorde, MIUI prebacio 547 miliona korisnika

Ima li neko jači?

Ma Xiaomi baguje. Ma ne valja to ništa jeftina kopija iOS, sve nešto koči. Ma ne mogu čak ni “proximity sensor” da srede, ništa to nije kako treba, ma… Ovakvih komentara uvek ima, ali činjenica stoji da je MIUI jedan od najrasprostranjenijih korisničkih okruženja za Android operativni sistem. Sada, kako prenosi Gizchina, Xiaomije dostigao rekordni broj korisnika na mesečnom nivou. Pa neka hejteri hejtuju.
Aktivni mesečni korisnici
Pre nekoliko dana, kompanija Xiaomi objavila je finansijski izveštaj koji prikazuje dobre rezultate na globalnom tržištu tokom drugog kvartala tekuće godine. Među tim podacima najviše se ističe informacija da je broj aktivnih korisnika MIUI korisničkog interfejsa na mesečnom nivou dostigao rekordnih 547 miliona na svetskom tržištu, dok je broj korisnika u Kini dostigao nešto više od 140 miliona mesečnih korisnika.
Xiaomi
Pored toga, tokom drugog kvartala tekuće godine zabeležen je priliv od 17,8 miliona novih korisnika MIUI interfejsa na mesečnom nivou širom sveta, dok se u Kini broj korisnika povećao za 4,6 miliona. Ko to kaže da MIUI ne valja, ko to kaže da koči?
Prihod od reklama
Međutim, nije bitan samo broj korisnika, bitan je i prihod od reklama, a kompanija Xiaomi i tu može da se pohvali odličnim rezultatima. Naime, na svetskom tržištu je ostvareno uvećanje prihoda od reklama u odnosu na isti period prošle godine od čak 50 procenata, što je stvarno sjajan rezultat. Pritom, ovo su rezultati koji se dešavaju tokom globalnog pada prodaje mobilnih telefona u Kini tokom ovog kvartala za čitavih 22%., što predstavlja najosetniji pad u odnosu na “velike igrače”.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi