Zašto je visoko osvežavanje ekrana jedna od najvažnijih specifikacija telefona

Osvežavanje ekrana na telefonu dugo vremena bila je stvar kojoj su korisnici, ali i proizvođači telefona, poklanjali malo pažnje. Motorola menja ovu praksu

Zašto je visoko osvežavanje ekrana jedna od najvažnijih specifikacija telefona

Brzina prikaza slika ili osvežavanje ekrana je karakteristika koja može da učini korišćenje telefona veoma prijatnim ili izuzetno neprijatnim iskustvom, bez obzira na to koliko su ostale specifikacije impresivne. Mnogi jeftini telefoni poseduju spore ekrane sa osvežavanjem na 60 Hz, dok oni bolji, poput Motorola edge 40 pro modela, mogu imati i znatno veću brzinu osvežavanja od 165 Hz.

Brzina osvežavanja ekrana predstavlja jednu od ključnih specifikacija i korisnici telefona bi trebalo da obrate veću pažnju na ovu stavku pri kupovini narednog uređaja.

Šta je osvežavanje ekrana?

Najkraće rečeno, u pitanju je vrednost koja označava koliko slika ekran prikazuje svake sekunde.

Displej sa osvežavanjem od 60 Hz prikazuje 60 slika u sekundi, dok displej sa 165Hz osvežavanjem prikazuje 165 slika u sekundi.

Veća brzina osvežavanja stvara znatno prijatnije iskustvo gledanja sadržaja na ekranu koja se manifestuje oštrijom, mirnijom slikom i glatkim prelazima tj animacijom.

Šta je adaptivno osvežavanje ekrana?

Važno je napomenuti da brzina osvežavanja ekrana ne mora uvek da bude podešena na najvišu vrednost.

Motorola edge 40 pro poseduje napredna podešavanja koja omogućavaju da se brzina osvežavanja ekrana automatski prilagodi vrsti sadržaja koji korisnik koristi, kako bi uvek imao najbolji mogući prikaz slike.

Zašto je dobro imati visoku brzinu osvežavanja ekrana?

Ukoliko koristite aplikacije koje podržavaju brže osvežavanje ekrana, one će raditi fluidnije, posebno prilikom skrolovanja.

Svi koji uživaju u gejmingu, uz Motorolu edge 40 pro dobiće brojne prednosti u odnosu na telefone koji podržavaju sporije osvežavanje ekrana. Primera radi, uz 165 Hz osvežavanje pOLED ekrana, u igrama kao što je Call of Duty Mobile, lakše je pogoditi mete u pokretu i brže reagovati u svakoj situaciji – što može napraviti razliku između života i smrti u gejming svetu.

Zahvaljujući najnovijem Snapdragon 8 Gen 2 procesoru, brzoj memoriji (12/256 GB)  i visokom osvežavanju ekrana, edge 40 pro nudi izuzetne performanse i značajnu energetsku efikasnost kako bi korisnici mogli da u svakom trenutku uživaju u omiljenom sadržaju bez potrebe za dodatnim punjenjem. U slučaju da baterija ipak dođe u crvenu zonu, edge 40 pro podržava i brzo 125 W punjenje koje pruža dovoljno energije za ceo dan korišćenja nakon samo 6 minuta punjenja, a baterija može biti kompletno napunjena za 23 minuta kako biste nastavili da gledate omiljeni film ili uživate u gejmingu.

PR saopštenje

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi