Zbogom "mašini od pola kila", iPhone 15 Pro Max izgubio na kilaži pa je osećaj mnogo bolji

Moderni flegšip telefoni imaju sve veću težinu zbog čega postaju nezgodni za ruku prilikom učestalog korišćenja. Izgleda da je iPhone 15 Pro Max uspešno prošao proces mršavljenja

Zbogom "mašini od pola kila", iPhone 15 Pro Max izgubio na kilaži pa je osećaj mnogo bolji

Mobilni telefoni top karakteristika se suočavaju sa jednim ozbiljnim problemom – neprekidnim povećanjem težine. Zbog ugradnje baterija većeg kapaciteta, boljih Sistema hlađenja i komplikovanih sistema sočiva kamere, težinatrenutno najpopularnijih flegšip modela telefona je van kontrole.

Praktično je težina koja prelazi 200 grama postala uobičajena norma za ovu kategoriju, a posebno je na lošem glasu Apple iPhone 14 Pro Max koji je zbog svojih 240 grama dobio podrugljiv nadimak “mašina od pola kila”. Posledica toga je što dugotrajna upotreba i korišćenje tokom dana ovakvih telefona postaje prilično nezgodna, nekomforna i u krajnjem prilično zamara ruku korisnika.

Bilo je ranijih nagoveštaja da će težina novog iPhone 15 Pro Max modela biti još veća, a što je zabrinulo mnoge korisnike. Međutim, poslednje informacije donose preokret po tom pitanju jer je iPhone 15 Pro Max uspešno prošao turu gubitka na težini pa će umesto prethodnika koji je merio 240 grama, novi iPhone 15 Pro Max biti težak 221 gram. U isto vreme smršao je i novi iPhone 15 Pro sa 206 grama koliko je merio prethodnik na 191 gram u slučaju novog modela.

iPhone Pro Max je pravi Bucko Bas među telefonima

Upotreba titanijuma od koga je izrađeno kućište novog modela je svakako glavni razlog za gubitak na masi, zbog čega je i sveukupno bolji osećaj rukovanjem uređaja, navodi Fast Technologies.

Iako je smršao i izgubio skoro 20 grama, osećaj težine u ruci je i dalje prisutan. Uostalom u pitanju je mobilni telefon sa ekranom od 6.7 inča, sa baterijom čiji će kapacitet u slučaju novog iPhone 15 Pro Max modela, značajnije povećati ove godine.

Bez obzira na gubitak težine, debljina novog iPhone 15 Max Pro modela će se povećati u odnosu na prethodnika sa 7,85 mm na 8,25 mm. Dodatni problem pravi i ostrvo sa sistemom kamera koje će raspolagati naprednijim sistemom sočiva, a zbog koga će ovo ispupčenje još više doći do izražaja. Na sreću većina korisnika ovog telefona upotrebljava futrolu sa poklopcem što donekle neutrališe osećaj debljine, koja u krajnjem mnogima nije bitna i manji je problem od prekomerne težine uređaja.

Ukoliko se Apple iPhone 15 Pro Max konačno oslobodi svog podrugljivog nadimka “mašine od pola kila”, njegova prodaja bi ove godine mogla značajnije da se poboljša. Na kraju krajeva, mnogi korisnici su odustali od kupovine iPhone Pro Max modela jer su mišljenja da je pretežak za ruku.

Kakvo je vaše mišljenje o trendu neprekidnog povećanja težine najnovijih modela? Obraćate li pažnju na ovaj detalj i koliko vam realno smeta preteran osećaj težine u radu? U krajnjem da li je ovo jedan od ključnih detalja prilikom izbora vašeg idealnog telefona?

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi