iPhone 15 Pro Max ili iPhone 15 Ultra – najjači model možda dobije novo ime

U susret novoj Apple seriji telefona, ponovo su aktuelizovane glasine da bi njen vodeći model umesto iPhone 15 Pro Max mogao da se zove iPhone 15 Ultra

iPhone 15 Pro Max ili iPhone 15 Ultra – najjači model možda dobije novo ime

Vodeći model iz predstojeće Apple serije telefona bi umesto iPhone 15 Pro Max u stvari mogao da se zove iPhone 15 Ultra, piše Wccftech. Iako su početkom godine internetom kružile glasine o ovoj seriji, uključujući i nova imena modela, one su brzo prestale, ali kako se lansiranje bliži, opet su aktuelne.

Gledajući druga imena Apple proizvoda, prelazak na “Ultra” u imenu vodećeg modela serije bi zapravo imao smisla. Kompanija je to uradila sa Apple Watch Ultra pametnim satom kao i sa M2 Ultra čipsetom. S tim u skladu, sasvim je moguće da se ovakva nomenklatura usvoji i kada je u pitanju top model njene predstojeće serije telefona.

Ove glasine ponovo je popularizovao insajder Endrju O Hara koji je objavio da je informacije o promeni imena dobio sa više izvora.

Čak je i on naveo da je verovao da će najbolji model serije zapravo biti iPhone 15 Pro Max, ali činjenica da se informacija o novom imenu pojavila samo nekoliko nedelja pre zvaničnog lansiranja nije baš puka slučajnost.

Ovaj telefon, koje god ime na kraju da ponese, svakako će biti u skladu sa svojim specifikacijama, ako je verovati insajderima. Naime, on će imati najveći ekran u celoj liniji, što znači da će ga pratiti i najveća baterija od četiri uređaja iz serije. To nije bio slučaj do sad, jer su iPhone 14 Pro Max i manje popularni iPhone 14 Plus delili ekran istih dimenzija i istu bateriju.

On će uz to navodno biti i jedini ovogodišnji Apple model sa periskopskom zum kamerom, što bi bio prvi put da kompanija uvede novu tehnologiju koja omogućava bolji zum.

Iako su ovo nezvanične informacije, ime svakako ukazuje da bi on trebalo da ima ozbiljnije nadogradnje u odnosu na prethodnike, kao i na suparnike iz svoje serije. Definitivno da bi reč “Ultra” u imenu olakšala stvari, s obzirom na to da bi vodeći model sada imao manje reči u nazivu, što bi potrošačima olakšalo snalaženje u kupovini i napravilo logičniju gradaciju.

Osim ovih unapređenja, osim ultra u imenu, izgleda da će ga pratiti i „ultra cena“, koja će navodno biti za oko 200 dolara viša u odnosu na prethodnika iz serije 14. Međutim, uskoro više nećemo morati da pričamo u domenu glasina jer bi telefoni trebalo da budu lansirani već sledećeg meseca.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi