Prvi isprobajte Windows 11 24H2 AI verziju operativnog sistema

Ukoliko ste nestrpljivi i želite odmah da se upoznate sa AI funkcijama Windows 11 OS-a, itekako ste u mogućnosti da preuzmete sledeću verziju Windows 11 24H2 i to pre nego što zvanično postane dostupna svima

Prvi isprobajte Windows 11 24H2 AI verziju operativnog sistema

Uprkos činjenici da se svaki dan sve više priča o Windows Ai mogućnostima i novoj generaciji AI PC računara, Microsoft neće objaviti Windows 11 24H2 verziju (aka Windows 11 AI) još nekoliko meseci. Ipak, pošto je razvoj praktično već završen, možete preuzeti i instalirati oficijelnu „preview“  verziju (sa nekim, ali ne kompletnim spiskom funkcija), pomoću Windows Insider programa.

Ovaj svojevrsni program je namenjen programerima, administratorima mreža i korisnicima koji su upućeni u tehnologiju sa svrhom testiranja preliminarne verzije Windows 11 sistema preko Release Preview, Beta, Dev i Canari kanala. Čim je nova verzija Windows operativnog sistema postane spremna, mora da prođe kroz svaki kanal, što znači da možete da koristite Release Preview Channel za probu sveže nadograđenih i unapređenih verzija Windows 11 operativnog sistema.

U svojevrsnom vodiču dajemo vam uputstvo za proces instaliranja aktuelne verzije  Windows 11 operativnog sistema za 2024. godinu i to pre zvaničnog izdanja:

Prijavi se na nedeljni Benchmark newsletter
Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Pre nego što nastavite, važno je da shvatite, iako je u pitanju najsvežija verzija Windows 11 operativnog sistema dostupna na kanalu za testiranje, u pitanju je verzija kod koje je ažuriranje novih funkcija kompletirano.

Važno upozorenje: Promena sistemskih podešavanja vaše trenutne verzije Windows operativnog sistema može izazvati probleme u radu. Pre nego što nastavite, preporučujemo vam da napravite privremenu rezervnu kopiju operativnog sistema vašeg računara.

Windows 11 24H2 instalacija i prijava na Release Preview Channel

Da biste na računaru instalirali najnoviju verziju Windows 11 operativnog sistema, sledite ove korake:

 • Otvorite Settings.
 • Kliknite na Windows Update.
 • Kliknite na Windows Insider Program opciju na desnoj strani (strelica)
 • Kliknite na Get started taster.
 • Kliknite na Link an account taster.
 • Izaberite svoj Microsoft nalog.
 • Kliknite na taster Continue.
 • Izaberite opciju Release Preview Channel.
 • Kliknite na taster Continue.
 • Ponovo kliknite na taster Continue.
 • Kliknite na taster Restart.
 • Ponovo otvorite Settings.
 • Kliknite na Windows Update.
 • Uključite opciju Get the latest updates as soon as they’re available.
 • Kliknite na taster Check for updates.
 • Kliknite na opciju Download & install u okviru poruke Windows 11, version 24H2 is available (ukoliko je dostupna u vašem slučaju).
 • Sada još jednom kliknite na taster Restart.
 • Kada dovršite prethodno navedene korake, računar će preuzeti i instalirati najnovije ažuriranje funkcija za Windows 11 operativni sistem.

Pre instalacije i testiranja imajte sledeće na umu

Iako je moguće instalirati najsvežiju beta verziju Windows 11 OS-a kao što je 24H2, važno je napomenuti da čak i nakon što ažuriranje postane dostupno, obično je potrebno vreme pre nego što postane potpuno dostupno svima. Microsoft proverava konfiguraciju vašeg hardvera i softvera kako bi osigurao da samo uređaji koji ispunjavaju uslove mogu dobiti nadogradnju i na pravi način osetiti prednosti unapređenih funkcionalnosti.

Kao rezultat toga, obično se preporučuje za većinu prosečnih, kažemo normalnih korisnika, da sačekaju dok nova verzija ne postane finalna i dostupna automatski, umesto da je forsirate ručno, a sve kako biste izbegli potencijalne probleme koje donose sa sobom rane beta verzije OS-a.

Zato je i iskren savet da testiranje Windows 11 AI verziju OS-a uradite na nekom drugom privremenom, test disku, a ne sistemskom koji koristite za svakodnevni rad u Windows OS-u

Važno je istaći da se proba novih funkcionalnosti isporučuje samo sa nekim funkcijama, kao što su nova Copilot aplikacija, Sudo za Windows 11, Energy Saver i još mnogo toga. Nećete pronaći funkcije kao što su Recall i mnoge aktuelne AI funkcije o kojima se danas tek priča, a koje pokreće veštačka inteligencija. Očekuje se da će Microsoft podeliti više detalja o drugim funkcijama koje dolaze sa ažuriranjem mogućnosti u narednim mesecima.

Izvor: Windows Central

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (6)
 1. CountMike

  Otvoreno je pitanje da li će moći da li se sa RP kanala da se pređe na Consumer bez čiste instalacije. Sa beta i ostalih, ne može.
  Ja već odavno imam 24H2 kao dual BOOT in Dev channel. Radi Ok ali nije sigurno da će sve novo preći u finalnu verziju.

 2. ProdigyFreak

  Kad inače izlazi finalna?

 3. CountMike

  Nepoznato još uvek a neće ih svi dobiti odmah. Priča se negde između juna i septembra.

 4. Meni legalno nudi ovaj apdejt već nedelju dana (lap je Acer sa originalnim Win10 iz Švedske). Ja uporno i dalje osatjem na 10-ki :)

 5. CountMike

  To nema veze sa ovim apdejtom i verzijom već samo sa prelaskom sa W10. U ostalom čisto sumnjam da nudi baš 24H2 jer još nije u generalnoj ponudi.

 6. 3katana

  Interesantno, u svakom slucaju preporuka da se testiranje radi na "rezervnoj" ili virtualnoj masini.

Pridruži se diskusiji
Komentari su zatvoreni.
Možda vam se svidi