Acer hakovan: na prodaju 160 GB podataka

Ukradeni podaci sadrže poverljive podatke kao što su prezentacije o novim proizvodima, BIOS sistemi Acer računara i dokumentacije o modelima.

Haker na jednom od Dark Web foruma navodi da ima ukupno 160 GB podataka u 655 direktorijuma i blizu 3000 Acer fajlova, koji su na prodaju, isključivo za kriptovalute.

Prema njemu, ukradeni podaci uključuju poverljive prezentacije, dokumentaciju modela proizvoda i podatke o sistemu BIOS-a koji se koriste na Acer računarima. Na forumu su postavljeni i uzorci nekih ukradenih fajlova.

“Iskreno, toliko toga ima da će mi trebati dani da prođem kroz listu onoga što je ukradeno”, dodao je haker, koji traži od zainteresovanih korisnika da plate u kriptovalutama.

Korisnički podaci na bezbednom

Kompanija Acer potvrđuje da je pretrpeo upad. “Nedavno smo otkrili incident neovlašćenog pristupa jednom od naših servera sa dokumentima za tehničke popravke. Iako je naša istraga u toku, trenutno nema naznaka da je bilo koji potrošački podaci sačuvan na tom serveru”, izjavila je kompanija za PCMag.

Tokom 2021. godine Acer je pretrpeo najmanje dva druga hakerska upada: u februaru je grupa REvil ugrozila IT sisteme PC proizvođača i zahtevala otkupninu od 50 miliona dolara. U oktobru su hakeri napali indijski Acer “postprodajni sistem”.

Kao rezultat toga, najnoviji incident može uticati na smanjenje poverenja u sigurnost podataka kompanije Acer, i predstavljati još jedan bezbednosni rizik za kompaniju. Haker takođe tvrdi da ukradeni podaci uključuju detalje o Acer back-end infrastrukturi.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi